بررسی تاثیر مشارکت ورزشی دانش آموزان بر اشتیاق به تحصیلی و احساس شایستگی تحصیلی دانش آموزان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مطالعات کاربردی در فرایندهای تعلیم و تربیت
- کد COI اختصاصی: CASEP01_2620
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 64
نویسندگان
کارشناسی ارشد فلسفه تعلیم و تربیت، دانشگاه پیام نور تهران، ایران
کارشناسی ارشدبرنامه ریزی درسی، دانشگاه پیام نور تهران، ایران
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر مشارکت ورزشی دانش آموزان بر اشتیاق به تحصیلی و احساس شایستگی تحصیلی دانش آموزان انجام گرفته است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون همراه با گروه کنترل بود که جامعه ی آن را دانش آموزان مقطع ابتدایی زنجان تشکیل می دهند. حجم نمونه ۳۰ نفر دانش آموز بود که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده اند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه مسئولیت پذیری و احساس شایستگی تحصیلی استفاده شده است. نتایج نشان داد که بین میزان مشارکت ورزشی و اشتیاق به تحصیل ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. به طوری که دانش آموزانی که به طور منظم در فعالیت های ورزشی شرکت دارند، به طور نسبی اشتیاق بیشتری به یادگیری و تحصیل نشان می دهند. همچنین، مشارکت ورزشی به افزایش احساس شایستگی تحصیلی آن ها کمک کرده و از طریق توسعه اعتماد به نفس، توانایی آنان در مواجهه با چالش ها را تقویت می کند. تحلیل ها همچنین بیانگر این بود که فعالیت های ورزشی می توانند به کاهش استرس و اضطراب دانش آموزان در محیط آموزش کمک کنند که این مهم در نهایت تاثیر مثبتی بر انگیزه و عملکرد تحصیلی آن ها خواهد گذاشت. یافته های این مطالعه نشان می دهد که مدارس باید به طور جدی به طراحی و اجرای برنامه های ورزشی موثر بپردازند تا بتوانند به بهبود وضعیت تحصیلی و روانی دانش آموزان کمک کنند. در نهایت، شناخت تاثیرات ورزش بر انگیزه تحصیلی و احساس شایستگی می تواند به عنوان یک راهبرد مهم برای ایجاد یک محیط آموزشی پویا و سالم در مدارس مورد استفاده قرار گیرد. با توجه به نتایج این مطالعه، پیشنهاد می شود که سیاست گذاران و مدیران مدارس به اهمیت مشارکت ورزشی توجه بیشتری داشته باشند و شرایطی را فراهم آورند که دانش آموزان را به شرکت در فعالیت های ورزشی ترغیب کنند. این اقدامات می توانند به بهبود کیفیت یادگیری و در نهایت موفقیت تحصیلی دانش آموزان منجر شوند.کلیدواژه ها
مشارکت در فعالیت های ورزشی, اشتیاق به تحصیل, احساس شایستگیمقالات مرتبط جدید
- چگونه توانستم با استفاده از روش یادگیری مشارکتی مهارت های کارگروهی دانش آموزانم در پایه دوم ابتدایی را ارتقا بخشم
- فرصت ها و چالش های آموزش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت
- بررسی راهبردهای یاددهی، یادگیری در دوره ابتدایی، در نظام تعلیم و تربیت ایران
- از منبع دانش تا مربی یادگیری: چرا آموزش مهارت های دیجیتال به معلمان یک ضرورت است؟
- آموزش انعطاف پذیر برای پاسخ به نیاز های متنوع فرا گیران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.