طبقهبندی مارنهای استان اردبیل براساس ویژگیهای فیزیک وشیمیائی به روش آنالیز خوشه ای
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: ICEGE07_198
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 738
نویسندگان
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، بخش تحقیقات حفاظت و آبخیزداری، اردبیل
پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری - تهران
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، اردبیل
چکیده
با توجه به گسترش قابل ملاحظه واحدهای مارنی در قلمروی حوزه های آبخیز استان اردبیل از یکسو و استعداد وقو ع انواع ناهنجاریهای طبیعی از جمله ، فرسایش خاک ، انواع رخساره های فرسایشی (سطحی، شیاری و خندقی) و رسوبزایی بالا از سوی دیگر، شناخت جامع مارنها از دیدگاه فیزیکی، مکانیکی و شیمیایی که در نهایت ما را به طبقه بندی مارنها رهنمون می کند، امری لازم و ضروری است . در این تحقیق رابطه بین اشکال و شدت فرسایش مارن ها با ویژگی های فیزیکی، مکانیکی وشیمیایی آن مورد بررسی قرار گرفته است. به همین منظور با تهیه نقشه های لیتولوژی، شیب، اقلیم و تلفیق آنها، نقشه واحدهای کاری تعیین گردید. سپس از محل وقوع اشکال مختلف فرسایشی در 35 نقطه، تعداد 40 نمونه تهیه و جهت تعیین مقدار متغیرهای فیزیکوشیمیایی به آزمایشگاه ارسال گردید. در پلاتهای یک مترمربعی باران مصنوعی به مدت نیم ساعت و با شدت 40 میلی متر در ساعت ایجاد و میزان بار رسوبی تولید شده اندازه گیری شد. طبقهبندی براساس ویژگیهای فیزیکی، شیمیائی و توام آنها به روش آنالیز خوشهای نشان میدهد که این مارن ها را می- توان توسط متغیرهای شیمیایی به چهار گروه، و متغیرهای فیزیکی و فیزیکو- شیمیایی به سه گروه تقسیم کرد. صحت این گروه بندیها به ترتیب معادل 94/3 ، 85/7 و 62/9 درصد میباشد.کلیدواژه ها
مارن، طبقه بندی، ویژگیها، آنالیز خوشهای ، اردبیلمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.