رویای تحول یا واقعیت مغفول؟نقدی بر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مطالعات کاربردی در فرایندهای تعلیم و تربیت
- کد COI اختصاصی: CASEP01_2557
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 77
نویسندگان
دانشجوی دکتری سیاست گذاری فرهنگی با گرایش آموزش و پرورش، دانشکده علوم اجتماعی و رفتاری و فرهنگ، دانشگاه باقرالعلوم (ع) قم.
دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم.
طلبه سطح عالی حوزه علمیه درخشان شهر کرد.
چکیده
سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ایران به عنوان یکی از مهمترین اسناد سیاست گذاری آموزشی، تالشی برای ایجاد تحول در نظام تعلیم و تربیت کشور به شمار می آید. این سند با هدف پاسخگویی به نیازهای تربیتی، فرهنگی و اجتماعی ایران تدوین شده و به دنبال ارائه الگویی جامع برای پرورش نسلی توانمند و متعهد است. با این حال، اهمیت بررسی و نقد این سند از آن روست که تحقق اهداف آن نیازمند شناسایی دقیق چالش ها و انطباق بیشتر با واقعیت های اجرایی و اجتماعی کشور است. این مقاله با رویکردی تحلیلی-انتقادی به واکاوی ابعاد مختلف سند در چهار محور اصلی پرداخته است: برنامه ریزی و امکان سنجی، عدالت اجتماعی و تعاملات، زیست بوم فرهنگی و هویت سازی، و نیروی انسانی و روش های آموزشی. تحلیل ها نشان می دهد که سند در برخی موارد از جمله تدوین راهکارهای عملیاتی شفاف، تضمین عدالت آموزشی، و تطبیق با زیست جهان متحول نوجوانان با چالش هایی روبه رو است. یافته های مقاله حاکی از آن است که برای تحقق اهداف سند، تقویت مبانی نظری، بازنگری در سازوکارهای اجرایی و پیش بینی بهتر منابع و امکانات ضروری است. این پژوهش با تمرکز بر تحلیل انتقادی، زمینه ای برای اصلاح و ارتقای اسناد راهبردی آموزشی فراهم می آورد و بر اهمیت عدالت محوری، مشارکت پذیری و انطباق با نیازهای واقعی جامعه تاکید می کند.کلیدواژه ها
سند تحول بنیادین, آموزش و پرورش, سیاستگذاری آموزشی, عدالت آموزشی, توسعه پایدارمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.