پیشگیری از آسیب های اجتماعی ناشی از ترک تحصیل و فرار از مدرسه دانش آموزان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مطالعات کاربردی در فرایندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: CASEP01_2512
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 72
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی ثابت دیلمی

کارشناسی تربیت بدنی، مدیر آموزگار دبستان

چکیده

در شرایط فعلی یکی از معضلات آموزش در جهان عدم رغبت دانش آموزان به یادگیری و ترک تحصیل می باشد. ترک تحصیل که گاها با فرار از مدرسه نمود می یابد از جمله رفتارهای شایع در بین نوجوانان است که می تواند زمینه ساز پیامدهای غیر قابل جبرانی برای فرد، خانواده و حتی جامعه شود. اگر چه در نگاه اول فرار پدیده ای فردی به نظر می رسد، اما با توجه به پیامدهای سوء آن برای جامعه، باید آن را از آسیب های جدی اجتماعی به حساب آورده و فرار را یکی از زمینه های گسترش بزه و انحراف در جامعه دانست. وقتی دانش آموز ترک تحصیل کند و از فضای مدرسه خارج می شود دیگر از نظارت روزانه و دائمی اولیای مدرسه خبری نیست و دانش آموز با توجه به یکسری زمینه ها و آمادگی هایی که دارد قربانی آسیب های مختلف می شود. از طرفی انگیزه اجتماعی و امید به آینده در چشم انداز پیشرفت و یا پسرفت تحصیلی دانش آموان حائز اهمیت است چرا که زمانی بود که دانش آموزان صرفا پیشرفت در آینده را علم آموزی می دانستند و تمام هدفشان درس خواندن بود اما اکنون این نگرش تغییر کرده و دانش آموزان درگیر مسائل جانبی هستند. لذا با توجه به حساسیت موضوع ایجاد انگیزه تحصیلی و مطلع ساختن دانش آموزان از آثار افت تحصیلی که در تمام دنیا و به تبع کشور ما از عمده ترین مباحث و مسائل آموزش و پرورش و حتی مسئولان نظام آموزشی است، این مطالعه در صدد بررسی ابعاد مختلف مسئله ترک تحصیل و فرار از مدسه بعنوان یک معضل و آسیب اجتماعی می باشد و با سازوکارهای روانشناخت ی همچون ایجاد انگیزه پیشرفت، فراهم نمودن حس ارزشمندی فردی و متمایل کردن آنها به سمت بازارهای کار مربوطه سعی به هدایت آینده سازان این مرز و بوم دارد. روش انجام این تحقیق بصورت توصیفی-پیمایشی است که برای گردآوری مطالب و داده ها از اسناد کتابخانه ای بهره گرفته شده است.

کلیدواژه ها

آسیب های اجتماعی, ترک تحصیل, فرار از مدرسه, انگیزه تحصیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.