مدل سازی منطقه ای خطرات زمین لغزش در حوضه آبخیز چرداول ایلام
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: ICEGE07_185
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 771
نویسندگان
دانشگاه ایلام، دانشکده کشاورزی، ایلام
دانشگاه پیام نور مرکز ایلام
چکیده
شناسایی مناطق مستعد وقوع زمین لغزش از طریق پهنه بندی خطر با مدل های مختلف، یکی از اقدامات اولیه و اساس در جهت کاهش خسارت احتمالی و مدیریت خطر است. در این تحقیق با استفاده از منابع و تحقیقات مختلف ابتدا کلیه عوامل مؤثر بر زمین لغزش استخراج و سپس با کنترل این عوامل در منطقه عوامل نُه گانه شامل شیب، جهت دامنه، ارتفاع از سطح دریا، بارندگی، فاصله از جاده، فاصله از گسل، فاصله از شبکه زهکشی، کاربری اراضی و سنگ شناسی به عنوان عوامل مؤثر در وقوع زمین لغزش های منطقه تشخیص داده شدند. بعد از تهیه این عوامل در مح یط GIS با استفاده از عکس های هوایی، تصاویر ماهواره ای و مطالعات میدانی نقشه پراکنش زمین لغزش حوضه تهیه گردید. سپس پهنه بند ی با روش نسبت فراوانی Fr انجام گرفت. در پایان برای ارزیابی صحت نقشه های پهنه بندی، وزن های به دست آمده برای حوضه آبخیز مجاور (حوضه آبخیز زنگوان) که از بسیاری لحاظ مشابه حوضه آبخیز چرداول می باشد، بکار گرفته م ی شد . نتایج نشان داد که از بین عوامل نَه گانه مؤثر، عامل زمین شناسی بیشترین تأثیر را در وقوع زمین لغزش ها داشته است؛ چون حدود 56/1 درصد زمین لغزش ها در آبرفتهای کواترنری که نسبت به زمین لغزش بسیار آسیب پذیر است، رخ داده است.کلیدواژه ها
پهنه بندی خطر زم ین لغزش ، روش نسبت فراو انی ، چرداول ، تصاویر ماهواره ای ، سیستم اطلاعات جغرافیاییمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.