تحلیل، بررسی و ارزیابی محتوای آموزشی کتاب مطالعات اجتماعی پایه هفتم چاپ ۱۴۰۳

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مطالعات کاربردی در فرایندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: CASEP01_2410
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 87
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه غداری

کارشناسی، ژئومورفولوژی، آموزش و پرورش شهرستان ماهشهر

چکیده

هدف پژوهش حاضر، تحلیل، بررسی و ارزیابی محتوای آموزشی کتاب مطالعات اجتماعی پایه هفتم چاپ ۱۴۰۳ .است در این پژوهش از روش تکنیکی تحلیل محتوای ویلیام رومی استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش کلیه کتب دوره اول متوسطه بوده و به عنوان نمونه کتاب مطالعات اجتماعی پایه هفتم انتخاب شده است. نتایج ویافته های حاصل از تحلیل متن کتاب بیانگر این موضوع است که با توجه به عدد (۰.۷۰۹ ) که از محاسبه شاخص درگیری یادگیرنده، متن کتاب به دست آمده؛ این عدد بین (۰.۴−۱.۵)است، که در چنین محتوایی، فراگیران به توانایی های تفکر، مشاهده تحلیل گری، دقت، پویایی و انگیزه یادگیری دست می یابند و قدرت پژوهندگی و حل مسئله را کسب خواهند کرد. نتایج و یافته های حاصل از شکل ها و منحنی ها بیانگر این است که با توجه به عدد (۰.۸۸۲ ) که از محاسبه شاخص درگیری یادگیرنده، در متن کتاب به دست آمده این عدد بیشتر از (۰.۴) استو می توان نتیجه گرفت که این کتاب توانایی فکرکردن را در فراگیران افزایش می دهد. ازطرفی نتایج ویافته های حاصل از فعالیت های پیشنهادی کتاب بیان می کند که با توجه به عدد (۰.۶) که از محاسبه شاخص درگیری یادگیرنده، درفعالیت های پیشنهادی کتاب به دست آمده؛ این عدد کمتر از (۱.۵) بوده و بیانگر این است که فعالیت هایکتاب فعال بوده و امکان ارائه اطلاعات علمی به اندازه کافی درآن وجود دارد و مناسب است. نتایج و یافته های حاصل از پرسش های متن کتاب با توجه به عدد (۰.۸۵۷ ) که از محاسبه شاخص درگیری یادگیرنده، در پرسش های متن کتاب به دست آمده؛ لذا این عدد بین (۰.۴−۱.۵) قرار گرفته و در چنین محتوایی، فراگیران به توانایی های تفکر، مشاهده وتحلیل گری، دقت، پویایی وانگیزه یادگیری دست می یابند و قدرت پژوهندگی و حل مسئله را کسب خواهندکرد. پس ۱۰۰ درصد محتوای کتاب (متن کتاب، شکل ها و فعالیت ها و پرسش های متن) مناسب و فعال بوده و نیاز به بازنگری ندارد.

کلیدواژه ها

کتاب مطالعات, تحلیل محتوا, روش ویلیام رومی, پایه هفتم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.