بررسی نقش فناوری، آموزش های مهارت محور و رهبری تحول گرا در مدیریت مدرسه

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مطالعات کاربردی در فرایندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: CASEP01_2406
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 62
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه عامری

کارشناسی ارشد، تاریخ اسلام، آموزش و پرورش منطقه ۴ تهران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش فناوری، آموزش های مهارت محور و رهبری تحول گرا در مدیریت مدرسه است. پژوهش بصورت مروری بوده و با مطالعه اسناد و متون موجود در این زمینه انجام شده است. نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که تحول در نظام های آموزشی برای پاسخ گویی به چالش های اجتماعی، اقتصادی و تکنولوژیکی ضروری است. سه عامل کلیدی موثر در ارتقا کیفیت آموزش و مدیریت مدارس، فناوری، آموزش های مهارت محور و رهبری تحول گرا است. فناوری ابزاری موثر در بهبود فرآیندهای یادگیری و تدریس است. استفاده موثر از فناوری نیازمند زیرساخت های مناسب، آموزش معلمان و دسترسی به منابع دیجیتال است. رهبری تحول گرا در مدارس نقش کلیدی در هدایت فرآیندهای تغییر و نوآوری ایفا می کند. رهبران تحول گرا با ایجاد انگیزه، حمایت از ایده های جدید و ارتقا مهارت های معلمان، می توانند فرهنگی از تغییر و رشد را در مدارس ایجاد کنند. این نوع رهبری به طور مستقیم بر نحوه مدیریت مدارس و تعاملات درون سازمانی تاثیر دارد. هماهنگی و هم افزایی میان فناوری، آموزش های مهارت محور و رهبری تحول گرا به عنوان یک استراتژی جامع به بهبود کیفیت آموزش، ارتقا توانمندی های دانش آموزان و بهینه سازی فرآیندهای مدیریتی مدارس کمک می کند. مشکلاتی مانند مقاومت در برابر تغییر، کمبود منابع و عدم آموزش کافی برای معلمان از جمله چالش های عمده ای هستند که می توانند مانع از بهره برداری موثر از این سه عامل شوند. برای ایجاد تحول در نظام های آموزشی، باید از یک رویکرد جامع و یکپارچه استفاده کرد که در آن فناوری، آموزش های مهارت محور و رهبری تحول گرا به طور همزمان در کنار یکدیگر قرار گیرند تا به نتایج مطلوب در بهبود کیفیت یادگیری و مدیریت مدارس دست یابند.

کلیدواژه ها

فناوری, آموزش های مهارت محور, رهبری تحول گرا, مدیریت مدرسه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.