آسیب شناسی فضای مجازی در نسل آلفا

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مطالعات کاربردی در فرایندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: CASEP01_2336
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 40
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم وفاپرور میانجی

دانشجوی دکتری برنامه ریزی درسی دانشگاه آزاد جنوب تهرا ن

زهرا طالب

استادیار، دانشگاه آزاد تهران جنوب

چکیده

هدف از تحقیق حاضر مطالعه مروری آسیب های فضای مجازی در دانش آموزان ابتدایی که به نسل آلفا معروف اند می باشد. جامعه، آماری کلیه دانش آموزان دوره ابتدایی در بازه زمانی ۲۰۱۰ الی ۲۰۲۴ است. براساس معیار ورود و خروج مقالات پژوهشی، پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، آرشیوه تحقیقات علمی، آرشیو مجله بین المللی علوم بیولوژیکی و دارویی، فصلنامه علمی تخصصی انگاره های نو در تحقیقات آموزشی، فصلنامه علمی-پژوهشی روانشناسی کاربردی، مجله اروپایی آموزش معاصر، ۵۰ مقاله انتخاب و براساس معیارهای ورود و خروج ۲۰ مقاله استخراج شد. معیارهای انتخاب مطالعه، عبارت بودند از: الف) مقالات سال گذشته میلادی (۲۰۱۷ تا ۲۰۲۳) و شمسی (۱۳۹۶ تا ۱۴۰۲). ب) مقالاتی که شامل مطالعات تجربی اولیه اند. ج) مقالاتی که نوجوانان در آن شرکت می کنند. د) مقالاتی که به زبان فارسی و انگلیسی منتشر شده اند. معیارهای خروج از مطالعه، عبارت بودند از: لف) مقالاتی که متا آنالیز بودند. ب) مقالاتی که یافته های تجربی اولیه را ارائه نکردند. ج) مقالاتی که نوجوانان را دربر نداشتند. د) مطالعات موردی شامل یک نمونه کوچک. نتیجه حاصل از پژوهش، بررسی نقش تشدید کننده فضای مجازی، در بروز اشکال آسیب شناسی روانی، اجتماعی در نوجوانان (نسل آلفا) دارد که تاثیرات منفی فضای مجازی بر وضعیت هیجانی نسل آلفا باید توسط متخصصانی که با نوجوان درگیر (معتاد) فضای مجازی کار می کنند جدی گرفته شود. نتایج و حاصل این پژوهش نشان می دهد که باید کودکان و نوجوانان را در فضای مجازی رها نکرد.

کلیدواژه ها

آسیب شناسی, فضای مجازی, نسل آلفا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.