نقش آموزه های دینی خانواده محور در انضباط اجتماعی دانش آموزان دختر پایه ششم ابتدایی ناحیه یک ری
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مطالعات کاربردی در فرایندهای تعلیم و تربیت
- کد COI اختصاصی: CASEP01_2297
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 55
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد آموزش ابتدایی، مدیر دبستان ناحیه یک شهرری
دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت آموزش ی، مدیر دبستان ناحیه یک شهرری
چکیده
هدف این پژوهش تعیین نقش آموزه های دینی خانواده محور در انضباط اجتماعی دانش آموزان دختر پایه ششم ابتدایی بود. این پژوهش ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر نوع داده ها، کمی و ازنظر روش گردآوری اطلاعات توصیفی – پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش عبارت بود از کلیه دانش آموزان پایه ششم دختر مدارس ابتدایی آموزش و پرورش ناحیه یک ری و اولیاء آنها که در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ به تحصیل مشغول بوده اند. تعداد این افراد بنا بر آمار ارائه شده ۱۹۰۰ نفر است، از این تعداد ۳۲۰ نفر طبق جدول مورگان به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های محقق ساخته آموزه های دینی خانواده محور شامل ۲۵ گویه و پرسشنامه انضباط اجتماعی دارای ۲۳ گویه استف اده شد. روایی محتوایی پرسشنامه ها ازنظر کیفی و کمی موردتایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه ها نیز با استفاده از آلفای کرونباخ به ترتیب حدود ۸۰% و ۸۱% به دست آمد. نتایج پژوهش نشان می دهند پایبندی خانواده ها به آموزه های دینی خانواده محور از حد متوسط کمتر می باشد و انضباط اجتماعی آنان درحد متوسط است. همچنین براساس نتایج به دست آمده، آموزه های دینی خانواده محور با انضباط اجتماعی دانش آموزان رابطه داشته و می توان متغیر وابسته را از روی متغیر مستقل پیش بینی کرد. آموزش و پرورش و سایر نهادهای سیاستگذار می توانند با استفاده از نتایج این پژوهش در جهت آسیب شناسی کاهش پایبندی مذهبی و بسترسازی کاهش این معضلات برنامه ریزی نموده و از این طریق موجب نهادینه سازی و تقویت هرچه بیشتر انضباط اجتماعی دانش آموزان دختر در مدارس و اجتماع گردند.کلیدواژه ها
آموزه های دینی خانواده محور, انضباط اجتماعی, دانش آموزان دختر ابتداییمقالات مرتبط جدید
- چگونه توانستم با استفاده از روش یادگیری مشارکتی مهارت های کارگروهی دانش آموزانم در پایه دوم ابتدایی را ارتقا بخشم
- فرصت ها و چالش های آموزش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت
- بررسی راهبردهای یاددهی، یادگیری در دوره ابتدایی، در نظام تعلیم و تربیت ایران
- از منبع دانش تا مربی یادگیری: چرا آموزش مهارت های دیجیتال به معلمان یک ضرورت است؟
- آموزش انعطاف پذیر برای پاسخ به نیاز های متنوع فرا گیران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.