مروری تحلیلی بر روشهای پهنهبندی خطر زمینلغزشهای ناشی از زلزله

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEGE07_167
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 700
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رضا مهدویفر

استادیار پژوهشکده ژئوتکنیک پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله

چکیده

زمین لغزشهایی که در اثر زلزله ایجاد می شوند در قرن اخیر موجب دهها هزار کشته و میلیاردها د لار خسارات در دنیا شدهاند. پهنه بندی خطر این نوع از زمین لغزشها به علت چگونگی در نظر گرفتن نیروی زلزله به عنوان عاملی تحریک کننده، با پهنه بندی خطر زمین لغزشها به صورت عام می تواند بسیار متفاوت باشد . در این مقاله، روند آغاز و ادامه مطالعات انجام گرفته برای پهنه بندی خطر زمین لغزشهای ناشی از زلزله و چگونگی توسعه و پیشرفت این روشها در دنیا و ایران مورد اشاره قرار گرفته است. این کار با طبقه بندی روشهای موجود به دو گروه 1)روشهایی که مدل نیومارک را مبنای تحلیل خود قرار داده اند (که اصطلاحاً در اینجا با نام مدلهای کمی به آنها اشاره شده است ) و 2)روشهایی که مدلهای کیفی تری را تدوین کردهاند(که اصطلاحاً در اینجا با نام مدلهای کیفی مورد اشاره قرار گرفته اند ) صورت گرفته است.

کلیدواژه ها

زمینلغزش، زلزله، پهنه بندی خطر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.