درس پژوهی: زندگ ی مورچه ها - علوم پا یه اول
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مطالعات کاربردی در فرایندهای تعلیم و تربیت
- کد COI اختصاصی: CASEP01_2274
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 47
نویسندگان
کاردانی علوم تجربی،هرمزگان
چکیده
یکی از راهکارهای عملیاتی در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گسترش فرهنگ پژوهش محوری و ایجاد شبکه های فعال پژوهشی در نظام تعلیم و تربیت است تا نظام آموزشی با تحولات جهانی در عرصه های علمی، فنی، فناوری و... همگام باشد. این راهکار نیازمند معلمانی خردمند، متدین، خلاق و نوآوری است که روحیه ی کنجکاوی و پژوهشگری داشته باشند و از روشهای نوین در فرآیند یاددهی - یادگیری استقبال کنند تا بتوانند دانش آموزانی پژوهشگر تربیت نمایند. یکی از روشهایی که امروزه اکثر نظامهای آموزشی دنیا برآن متمرکز شدهاند، فرآیند درس پژوهی است که موجب پرورش حرفه ای معلم میشود. لذا در این پژوهش سعی شده است مشارکت وعلاقه دانش آموزان کلاس پنجم در درس هدیه های آسمان با استفاده از فرآیند درس پژوهی مورد بررسی قرار گیرد که در ابتدا با همکاری گروه درس پژوهی به بررسی مسئله مورد نظر پرداخته و سپس سواالت پژوشی در کلاس درس را تبیین نموده و پس از تشکیل جلسات متعدد گروه درس پژوه، برنامه ریزی برای محتوا تهیه گردید و پس از آن طرحی برای اجرای پژوهش مشارکتی در آموزش هدیه های آسمان مبحث مال مردم به دانش آموزان پیشنهاد شد. پس از بررسی طرح پیشنهادی و رفع اشکالات احتمالی، آن را به اجرا گذاشته و درنهایت به ارزیابی وبازبینی فرآیند عمل پرداخته شد. در ارزیابی و نقد، اشکالات و ایرادات جزئی از سوی گروه درس پژوه مطرح گردید که با توجه به برخی از ایرادات وارد شده و تحقق شایستگیهای لازم طرح درس و اجرای آن مجددا پیاده سازی گردید. در پایان به نگارش گزارش روایتی از کلیهی مراحل پرداخته شده که امید است چراغی باشد فرا راه معلمانی دلسوز، آنانی که شاید یکی از دغدغههایشان، آموزش هرچه بهتر و جذاب تر هدیه های آسمان به دانش آموزان باشد.کلیدواژه ها
درس پژوهی, تدریس مشارکتی, اقدام پژوهیمقالات مرتبط جدید
- جهانی سازی در آموزش و پرورش و چالش های بومی سازی آن در مدارس ابتدایی شهرستان معموالن: مطالعه ای بر فرصت ها و تهدیدها
- چالش های پرستاری در مدیریت درد در کودکان بستری: یک مطالعه مروری
- نقش ارتباطات بین فردی مدیران و معلمان بر رضایت شغلی و کیفیت تدریس در مدرسه ابتدایی شهرستان بمپور
- تعلق سازمانی و عوامل موثر بر آن( کاربردهایی در مدیریت سازمانی)
- تاب آوری آموزشی: پلی به سوی یادگیری پایدار و نوآوری در نظام های آموزشی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.