ارزیابی روابط جدید در کاهش محدودیتهای محاسبه RQD و کاربرد آن در تعیین پارامترهای ژئومکانیکی توده سنگ (مطالعه موردی ساختگاه سد بختیاری)
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: ICEGE07_154
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1362
نویسندگان
دانشگاه اصفهان، دانشکده علوم، گروه زمین شناسی، اصفهان
دانشگاه اصفهان، دانشکده علوم، گروه زمین شناسی، اصفهان
شرکت مهندسین مشاور اشتوکی پارس، تهران
شرکت مهندسین مشاور پویری، تهران
چکیده
در حال حاضر RQD توسط محققین بسیاری مورد استفاده قرار گرفته و کاربردهایی بسیاری از آن در محاسبه پارامترهای ژئومکانیکی توسعه یافته است. علیرغم گستردگی کاربرد آن، محدودیت-هایی دارد که استفاده از آن را با تردید مواجه نموده است. بررسیهای اخیر نشان می دهد که روش تراکم وزنی درزه Weighted Joint Density- WJD میتواند بعنوان روشی جایگزین جهت کاهش محدودیتهای محاسبه RQD مطرح گردد. برخی از محققین مدول تغییر شکل پذیری توده سنگ را با استفاده از مقدار RQD محاسبه نموده اند که با توجه به محدودیتهای موجود در محاسبه RQD در مورد اعتبار چنین روابطی تردیدهای جدی وجود دارد . در این پژوهش نتایج آزمایش بارگذاری صفحهای و مغزههای بدست آمده در 11 نقطه از ساختگاه سد بختیاری مورد استفاده قرار گرفتهاند. با بهرهگیری از این اطلاعات و کاربرد روش نوین محاسبه RQD مدول تغییر شکل پذیری توده سنگ تخمین زده شده است. مقایسه نتایج بدست آمده از روش متداول و روش تراکم وزنی درزه در محاسبه RQD نشان دهنده ارتباط بهتر RQD محاسبه شده به روش تراکم وزنی درزه با مدول تغییر شکل پذیری توده سنگ است. با توجه به ضریب همبستگی خطی به دست آمده، مشاهده میشود که رابطه پالمسترم 2005 نسبت به روش سنتی محاسبه RQD و همچنین رابطه پالمسترم 1982 مناسبتر میباشد.کلیدواژه ها
شاخص کیفی سنگ RQD، آزمایش بارگذاری صفحهای PLT، تراکم وزنی درزه WJD، سد بختیاری، مدول دگرشکلیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.