تاثیر افزایش براده های پلیمر پلی اتیلن ترفتالات (پت) بر روی ویژگی های مهندسی خاک های ماسه ای و رسی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEGE07_152
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر مهیار اژدرپور

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی دانشگاه تربیت مدرس تهران

محمد رضا نیکودل

استادیار دانشگاه تربیت مدرس تهران

داود محمدی

استادیار دانشگاه بوعلی سینا همدان

چکیده

امروزه افزودن مواد مصنوعی به خاک جهت بهبود ویژگی های مهندسی آن، به یکی از شیوه های مرسوم در ژئوتکنیک تبدیل شده است. که دراین میان استفاده از الیاف و مواد پلاستیکی دور ریز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. چرا که این مواد امروزه یکی مشکل های زیست محیطی در جامعه بشریست. در این میان پلاستیک پت که نوعی پلیمر فرآوری شده از مواد نفتی است با توجه به مقاومت بالای آن در مقابل تجزیه شدن به وسیله عوامل محیطی، از اهمیت زیادی برخوردار است. افزودن براده های پت که در هنگام بازیافت و آسیاب کردن بطری های نگهداری سیالات و نوشیدنی ها به عنوان دورریز، دور ریخته می شوند در مخلوط شدن با خاک ویژگی های مهندسی آن را تحت تاثیر قرار داده و بهبود می بخشد. آزمایش برش مستقیم بر روی نمونه های تهیه شده از دو نوع خاک ماسه ای و رسی که با براده های پت با درصد های وزنی مختلف مخلوط شده اند انجام شده است، که با توجه به نوع خاک و درصد مواد افزودنی، تنش برشی بیشینه و باقیمانده در هر دو نوع مخلوط افزایش می یابد. که در مخلوط خاک رس – پت مقدار بیشینه در 20 درصد و در مخلوط ماسه - پت در 30 درصد از مواد افزودنی به مقدار بیشینه خود می رسید و سپس کاهش می یابد. تنش برشی باقیمانده نیز در هر دو نوع خاک روندی مشابه را سپری می نماید. توان بالای خاک های رسی و ماسه ای در پذیرش مواد ضایعاتی پت همراه با افزایش ویژگی های مهندسی آنها از اهمیت بالایی در جذب این ضایعات برخوردار باشد.

کلیدواژه ها

تنش برشی، بطری، پت، پرک، بهسازی، ماسه، پلاستیک، رس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.