ارزیابی شرایط مچاله شوندگی برای تعیین نگهداری و فاصله نصب نگهداری بهینه

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEGE07_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 646
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید محمدی

دانشجوی دکتری مکانیک سنگ، دانشگاه شهید باهنر کرمان

عبدالمهدی نکوئی

کارشناس ارشد مهندسی معدن-استخراج، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

عدم شناخت کافی از شرایط و میزان مچاله شوندگی توده سنگ های مستعد، باعث می شود که روند اجرای اکثر پروژه های تونلسازی در این نوع سنگ ها با تاخیر زمانی همراه شده و منجر به تحمیل هزینه های زیادی شود. روش های مختلفی برای پیش بینی مچاله شوندگی بر اساس خصوصیات تود هسنگ، خصوصیات شکل مقطع و اندازه تونل و اندازه شعاع پلاستیک تشکیل شده ارائه شده اند، که البته در آنها توجهی به عامل ارتباط فاصله از جبهه کار و اندازه شعاع منطقه پلاستیک نشده است و در واقع طراحی نگهداری بر مبنای بحرانی ترین حالت صورت می گیرد. در این مقاله، بر مبنای محاسبات تحلیلی و تجربی، روشی برای ارزیابی میزان مچاله شوندگی ارائه شده است که با استفاده از آن فاصله بهینه آخرین ردیف نصب نگهداری از جبهه کار و اندازه بهینه گام حفاری را تعیین کرد تا علاوه بر جلوگیری از گسترش جابجایی ها در فواصل دورتر در پشت جبه هکار، سیستم نگهداری نیز دچار تسلیم شدگی در مقابل فشار وارده نشود.

کلیدواژه ها

مچاله شوندگی، تونل، منطقه پلاستیک، جبهه کار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.