کاربرد فناوری های واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) در فرآیند طراحی، تجسم و ارائه پروژه های معماری
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مطالعات کاربردی در فرایندهای تعلیم و تربیت
- کد COI اختصاصی: CASEP01_1269
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 86
نویسندگان
فوق لیسانس معماری، هنرآموز
چکیده
با توسعه روزافزون این فناوری ها امکان ایجاد تجربیات تعاملی و واقع گرایانه برای معماران و مشتریان فراهم شده است که به طور چشمگیری فرآیند طراحی و ارائه پروژه های معماری را تغییر داده است. در مقاله حاضر که به روش توصیفی - تحلیلی و بر مبنای مطالعات کتابخانه ای صورت گرفته است، قصد داریم به بررسی کاربرد فناوری های واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) در فرآیند طراحی، تجسم و ارائه پروژه های معماری بپردازیم. نتایج نشان می دهد که فناوری واقعیت افزوده با افزودن عناصر دیجیتال به دنیای واقعی، به معماران این امکان را می دهد که طرح های خود را در محیط های واقعی تجسم کنند و مشتریان را در روند طراحی نیز مشارکت دهد. این رویکرد، نه تنها به بهبود ارتباط میان طراحان و مشتریان کمک می کند، بلکه موجب بهینه سازی تصمیم گیریهای طراحی نیز می گردد. از سوی دیگر، واقعیت مجازی با ارائه شبیه سازیهای کامل و Immersive، از فضای طراحی به معماران و مشتریان این امکان را می دهد که به طور کامل در فضا غوطه ور شوند و تجربیات واقعی از پروژه های آینده را حس کنند. این تحقیق همچنین نشان می دهد که ادغام فناوری های AR و VR به عنوان ابزارهای نوآورانه در صنعت معماری، قادر است تحولی در فرآیندهای طراحی ایجاد کند و به بهبود کیفیت و رضایتمندی مشتریان کمک شایانی نماید.کلیدواژه ها
فناوری واقعیت افزوده, واقعیت مجازی, طراحی معماری, تجسم, ارائه پروژه های معماریمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.