پژوهش سرای دانش آموزی، چالش ها و فرصت ها
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مطالعات کاربردی در فرایندهای تعلیم و تربیت
- کد COI اختصاصی: CASEP01_1264
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 102
نویسندگان
کارشناس آموزش الهیات، آموزش و پرورش استان هرمزگان، مدیر پژوهش سرای دانش آموزی شهرستان حاجی آباد
چکیده
پژوهش سرای دانش آموزی مرکزی علمی - پژوهشی است که زیر نظر آموزش و پرورش به منظور شناسایی و فراهم آوردن زمینه رشد و هدایت استعدادها و پرورش خلاقیت های فردی و گروهی دانش آموزان و گسترش فرهنگ مطالعه و تحقیق در بین آنان، به صورت دولتی (هیات امنایی) و غیردولتی تاسیس می شود. پژوهش به عنوان یکی از مهم ترین مراکز تحقیق بین المللی می تواند نقش موثری در یادگیری ایفا کند. جایی که فرصت یادگیری این بخش با استفاده از آخرین تکنولوژی های روز می تواند محیط مناسبی برای رشد و نمو و حرکت بی گیر مراحل مختلف علم و آموزش دانش آموزان باشد و در راستای سند تحولی بنیادین این پژوهش با هدف اصلی از بین بردن خلا پژوهشی در این علم و ایجاد روزنه پژوهش های بیشتر و بانگرشی به نیاز به تربیت ویژه کشور و بررسی نقد و مجرای مسئله و ارائه الگوی مختص این موضوع با بهره گیری از سند تحول بنیادین و هدف ویژه حضور کاربردی پژوهش در فرآیند تعلیم و تربیت و با استفاده از روش تحقیق کتابخانه ای و اسنادی انجام گرفته است. ضمن کنکاش در کلیات پژوهش سرا چالش ها و فرصت های پیش روی پژوهش سرا مورد بررسی قرار گرفت. حاکی از آن است که مزایا و تسهیلات شرکت در جشنواره های پژوهش سرا برای دانش آموزان، اعطای وام پژوهشی به دانش آموزان فعال در پژوهش سرا، آشنایی با علوم جدید، تنوع بخشی به محیط های یادگیری و محدودیت و موانع حضور دانش آموزان در پژوهش و فراهم نبودن زیرساخت ها و نیروهای متخصص در آموزش و پرورش در زمینه علوم و فنون مدرن، عدم برگزاری دوره های آموزشی و توانمندسازی برای همکاران شاغل در پژوهش سرا عدم اختصاص نیروی انسانی مطابق با شیوه نامه اجرایی پژوهش سراها دوره های آموزشی و امکانات و تجهیزات و تعریف وظایف متعدد و خارج از پژوهش سرا می تواند از چالش های پیش روی پژوهش سراها باشند.کلیدواژه ها
پژوهش, سرای دانش آموز, چالش, فرصت, آموزشمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.