تعیین مقاومت فشاری تکمحوری برخی از سنگهای آهکی با استفاده از مغزههای بازسازی شده حاصل از خردههای سنگی
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: ICEGE07_064
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 607
نویسندگان
دانشگاه تهران،دانشکده زمین شناسی ،تهران
دانشگاه تهران،دانشکده زمین شناسی ،تهران
دانشگاه تهران،دانشکده زمین شناسی ،تهران
دانشگاه تهران، دانشکده زمین شناسی ،تهران
چکیده
مقاومت فشاری تک محوری سنگ بکر بعنوان اصلیترین پارامتر ژئومکانیکی در مسائل ژئوتکنیکی، مهندسی معدن و مخازن نفتی به شمار میرود. مشکلاتی از جمله عدم دسترسی به نمونههای مغزه سنگی بکر، هزینههای سنگین و زمانبر بودن عملیات مغزهگیری در صنعت نفت، محققین را بر آن داشته است با استفاده از روشهایی سادهتر به این پارامتر مهم دست یابند. در پژوهش حاضر، بمنظور تخمین مقاومت فشاری تک محوری سنگ، استفاده از خردههای سنگی مورد توجه قرار داده شده است. در این راستا 23 بلوک سنگ آهک از قسمتهای مختلف سازند آسماری، سروک و آهکهای کرتاسه شمال ایران با دانسیتههای مختلف تهیه شده و مورد آزمایشهای مکانیکی قرار گرفته است. ابتدا پس از تهیه مغزه مناسب از 23 بلوک تهیه شده، بر روی نمونهها آزمایش مقاومت فشاری تک محوری سنگ انجام شده است. سپس نمونهها خرد شده و با توجه به وزن مخصوص اولیه سنگ و بر اساس نتایج آزمایش تراکم استاندارد، نمونههای خرده سنگ بصورت مغزه بازسازی شده است. در مرحله بعد با انجام آزمایش تک محوری خاک، میزان مقاومت فشاری نمونه بازسازی شده تعیین شده است. نتایج حاصل از آزمایشهای مقاومت تراکمی سنگ UCS مقاومت تک محوری نمونه بازسازی شده qu با استفاده از تکنیک حداقل مربعات، در برابر یکدیگر ترسیم و ضریب همبستگی بیش از 0/8 بدست آمده است.کلیدواژه ها
مکانیکی سنگ، مقاومت فشاری تک محوری، خرده سنگ، سنگ آهکمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.