بررسی مقایسه ای اثر ساخت و توسعه خانه های ویلایی بر امنیت (اجتماعی- فرهنگی و اقتصادی) بومیان مطالعه موردی: روستاهای تنگراه و فارسیان از توابع شهرستان گالیکش-استان گلستان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی توسعه صنعت گردشگری با تاکید بر پارک های ملی و تالاب ها با محوریت استان گلستان
  • کد COI اختصاصی: GALIKASHPNU01_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 974
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قربان خسروی

دانشجوی دکتری جغرافیای سیاسی-اقتصادی دانشگاه دولتی ایروان و مدرس دانشگاه پیام نور

کاظم پارسیانی

دانشجوی دکتری جغرافیای طبیعی- دانشگاه حکیم سبزواری سبزوار مدرس دانشگاه پیام نور

تقی عرب

کارشناس ارشد رشته جغرافیاو برنامه ریزی روستایی مدرس دانشگاه پیام نور

چکیده

در جوامع مترقی و توسعه یافته بخش اعظم جمعیت در شهرها اسکان یافته اند و نوع زندگی شهری مردم را در خود غرق کرده است. به این تریتب روستا جذابیت خاصی برای این عده بشمار میرود. این موضوع اتگیزه اصلی تبدیل شدن روستا به یک مقصد گردشگری است. مقوله خانه های دوم که زیر مجموعه ای از گردشگری است، در پی توسعه شهرنشینی، بهبود سیستم حمل و نقل و ارتباطات، افزایش اوقات فراغت و ... در حال گسترش است که پیامدهای را به همراه دارد. روستاهای ایران از قابلیت فراوانی برای جذب گردشگران داخلی و حتی خارجی برخوردار است. در این بین روستاهای استان گلستان بویژه روستاهای تابعه شهرستان گالیکش به لحاظ تنوع قومی- فرهنگی، جنگل سرسبز، آبشارهای زیبا، چشمه های کارستی فراوان، مناظر ژئومرفولوژیکی، موقعیت ارتباطی مناسب، اقلیم معتدل و خوشایند و ... در سالیان اخیر مورد عنایت گردشگران فراوان قرار گرفته است. شهرستان گالیکش در متنهی الیه شرقی گلستان و در منطقه تلاقی سه استان گلستان، خراسان شمالی (از شرق) و سمنان (از جنوب) قرار گرفته است و نیز از شمال به شهرستان کلاله و از غرب به شهرستان های مینودشت و گنبد محدود می شود. همانطور که همه اذعان دارند مقوله گردشگری دارای اثرات گوناگون مثبت و منفی دو سویه برای مهمانان و میزبانان می باشد که تحقیق حاضر به اثر ساخت و گسترش خانه های ییلاقی (خانه های دوم) از جانب تازه وارادان (بومی و غیر بومی) بر مقوله امنیت بومیان را بکمک ابزار پرسشنامه در روستاهای ییلاقی تنگراه و فارسیان از توابع شهرستان گالیکش مورد بررسی قرار میدهد و سپس میزان این اثر گذاری را با یکدیگر در این روستاها مقایسه می نماید، نتایج حاصله حاکی است که میزان امنیت در روستای فارسیان نسبت به روستاهای تنگراهاز سطح بالاتری برخوردای است. در این تحقیق از پرسشنامه سنتی استفاده شده است؛ پرسشنامه از لحاظ ساخت، محقق ساخته می باشد که روایی آن مورد بررسی قرار گرفته و داده های ان با استفاده از نرم افزار آماری spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. پایایی پرسشنامه توسط روشالفای کرونباخ مورد بررسی قرار گرفت که مقدار آن 78/2% به دست آمد.

کلیدواژه ها

فارسیان، تنگراه، گالیکش، خانه دوم، گردشگری، امنیت، نرم افزار آماری SPSS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.