بادگیرنمادی ازانرژی پایداروهویت معماری شهرهای کویری ایران
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش منطقه ای معماری پایدار و شهر سازی ایذه (خشت اول )
- کد COI اختصاصی: IZEH01_118
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 985
نویسندگان
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد هشتگرد، البرز، ایران
مدرس موسسه آموزش عالی قدر، کوچصفهان، گیلان، ایران
چکیده
این پژوهش چکیده تحقیقی جامع در مورد بادگیرهای ایران است. بادگیر از عناصر اصلی در معماری سنتی ایران است و قدمت و پیشینه استفاده از آن بسیار کهن می باشد. بادگیر کانالی عمودی است که پلانی با فرم های مربع، مستطیل، هشت ضلعی و یا دایره دارد. بادگیر دارای دو بخش است: یکی بخش درونی کانال که از سقف شروع می گردد و تا زیرزمین ادامه می یابد و دیگری بخش بیرونی که شامل منافذ ورودی باد به داخل است وبالای بام قرار می گیرد. اکثر بادگیرهای موجود در بناهای ایران از چهار جهت باد را به داخل بنا وارد می کنند. و این در حالی است که بادگیرهای یک طرفه، دوطرفه و سه طرفه نیز دیده می شود. در این پژوهش به بررسی بادگیرهای مناطق مختلف ایران پرداخته شده و با بررسی های انجام شده معلوم شد که تحقیقات پیشین عمدتا شامل بادگیرهای استان یزد و حاشیه خلیج فارس است و در مورد بادگیرهای خراسان پژوهش عمده ای صورت نگرفته است. ما در این مقاله به بررسی و شناخت این گونه از بادگیرها پرداخته ایم.هدف اصلی ازانجام این پژوهش دستیابی به الگوهای متفاوت استفاده شده در بادگیرهای ایران بوده است که می توانند به عنوان یک عنصرمناسب ساختمانی در بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان نقش داشته باشندکلیدواژه ها
انرژی پایدار، هویت، بادگیر، خراسانمقالات مرتبط جدید
- مطالعه عددی تاثیر شکل شکاف با هندسه جدید در میراگرهای شکافدار بر عملکرد لرزه ای اتصالات تیر به ستون
- انتخاب مکان بهینه احداث لندفیل شهری با لحاظ معیارهای ژئوتکنیک زیست محیطی در شهر کرمانشاه
- تبیین مولفه های موثر بر افزایش عمر تماشا
- تدوین استراتژیهای موردنیاز برای مدیریت بازاریابی موثر در ای ران مطالعه موردی شرکت کوچک خدمات فنی و مهندسی ساختمانی
- تبیین سازوکار اثرگذاری فضاهای مفصلی بر کیفیت زندگی در مجتمع های مسکونی براساس نظریه ادراک-رفتار برنامه ریزی شده
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.