مهارتهای مدیریت کلاس : کلید موفقیت در آموزش و یادگیری

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین همایش ملی نگرش های نوین در مسائل آموزش و پرورش
  • کد COI اختصاصی: EDPNU01_3567
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 38
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم دهیادگاری

فرهنگی آموزش و پرورش

علی رضا فرخ نیا

فرهنگی آموزش و پرورش

معصومه سبزکار قلعه نو

فرهنگی آموزش و پرورش

ثریا بمپوری

فرهنگی آموزش و پرورش

چکیده

تحقیقات بی شمار نشان داده است که بسیاری از مشکلات اخلاقی و اجتماعی نوجوانان ما حاکی از جذاب نبودن محیط مدارس و کشمکش های این گونه دانش آموزان با معلمان و افت تحصیلی آنان بوده است . لذا وجود مدیریت کارآمد معلمان و ایجاد شرایط لازم برای تسهیل در امر یادگیری در کلاس درس که مطابق نیازها و ویژگی های فراگیران باشد، لازمه ی جامعه ی امروزی و راه گشایی بسیاریازمشکلات نوجوانان می باشد.انتخاب روش صحیح مدیریت ، کلاس درس و سازمان دهی آن از علایم موفقیت معلم به شمار می آید. انتخاب هرگونه شیوه ی مدیریتی به سبک تدریس و هدف های معلمی بستگی دارد. معلمان با به کارگیری روش مدیریت مناسب کلاس درس خودمی توانند در پرورش مهارت های اجتماعی ، خلاقیت ها و توانایی های دانش آموزان نقش مهمی داشته باشند و مشکلات انضباطی کمتری در کلاس خود مشاهده کنند.مدیریت کلاس درس امری است که از مسیر سحر و جادو اعمال نمی شود بلکه مستلزم تفکر و برنامه ریزی و مهارت می باشد و معلمان به ویژه در این زمان که عصر دانایی و اوج شکوفایی علم و رشد فناوری و تکنولوژی می باشد،موظفند از آموزش های لازم برخوردار گردند به گونه ای که مدیریت کلاس درس برایشان امری سهل و طبیعی تلقی گردد و بدانند که کلاس درس آنان هم چون نظامی زنجیروار به هم وابسته است و نمی تواند معلم خود را از این نظام جدا بداند بلکه عضوی موثر از این سلسله است که دارای اجزایی می باشد نظیر معلم ، دانش آموزان ،محتوا، روش تدریس ، ارزشیابی ، رسانه و.... که همگی این اجزا درون داد این نظام است و امر آموزش فراگرد این نظام است و دانش آموختگان یعنی فارغ التحصیلان هرکلاس برون داد این نظام محسوب می شوند و ارزشیابی و اندازه گیری آموخته هابه عنوان بازخورد عمل می کند و معلم به عنوان مدیری هوشمند این نظام را هدایت ورهبری می کند. در این مقاله سعی بر ان داریم مدیریت کلاس درس و استراتژس های مدیریت کلاس را بررسی نماییم .

کلیدواژه ها

کلمات کلیدی: معلم ، ارزشیابی ، درون داد ، برون داد، مدیریت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.