بررسی مشارکت اجتماعی و نقش مردم در حیطه تحقق طرحهای ساماندهی بافت فرسوده شهری

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش منطقه ای معماری پایدار و شهر سازی ایذه (خشت اول )
  • کد COI اختصاصی: IZEH01_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1051
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی مرتضوی مهرآبادی

عضو هئیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیضاء

راضیه قدرجانی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

محمد مهراندیش

عضو هئیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

چکیده

رویکرد مشارکت جویانه و استفاده از مزایای آن در تحقق طرحهای ساماندهی بافت فرسوده شهری امری انکار ناپذیر است. به طوری که امروزه مسجل شده است حضور و مشارکت مردم در مداخلات صورت گرفته در این راستا، نقش اصلی را در تحققپذیری طرحها ایفا مینماید، چرا که سازمانها و نهادهای مسئول شهری، خود درگیر مسائل و چالشهای فراوان دیگری هستند که توانایی آنها را در مقابله با مشکلات بافتهای فرسوده به شدت کاهش می دهد . این مشارکت ضمن فراهم آوردن زمینه تحقق اینطرحها ، عرصهای برای شناخت و اعمال دقیق خواستهها در برنامهریزی و طراحی نیز بشمار میرود. این مقاله بر آن است تا با بررسیموضوع مشارکت و چالشهای فراروی مدیریت شهری، مکانیسمی برای مدیریت شهری تعریف کند که قادر به تعیین جایگاهی برای مشارکتهای مردمی و استفاده بهینه از این پتانسیل برای ساماندهی بافتهای فرسوده شهری باشد . به عبارتی هدف این تحقیق آناست که از سرمایه اجتماعی به عنوان ابزاری راهگشا در افزایش مشارکت ، جهت تحقق طرح های شهری استفاده نماید. دراینپژوهش با روش توصیفی تحلیلی ابتدا به بررسی نقش سرمایههای اجتماعی در تحقق طرحهای ساماندهی بافت فرسوده و مسایل و – مشکلات ناشی از عدم مشارکت اجتماعی در این طرحها پرداخته و سپس با تعریف زمینه ها و بسترهای امکان مشارکت مردم در این گونه طرحها به چگونگی این مشارکت و راهکارها و سیاستهای اجرایی مشارکت در تهیه طرحهای ساماندهی بافت فرسوده پرداخته میشود .

کلیدواژه ها

مشارکت اجتماعی، بافت فرسوده، سرمایههای اجتماعی، شهرسازی شهروندگرا، بهسازی و نوسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.