بررسی و شناخت معماری پایدار و نمودآن در الگوهای معماری کویری ایران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش منطقه ای معماری پایدار و شهر سازی ایذه (خشت اول )
  • کد COI اختصاصی: IZEH01_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1394
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدصادق فلاحت

استاد یار دانشکده معماری دانشگاه زنجان

حمید امین املشی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه زنجان.

چکیده

معماری کویری ایران حاوی ویژگی های منحصر به فردی است که ضمن توجه به نیازهای زیبا شناختی، با ظرفیت های طبیعی و اکولوژیک بستر خود نیز منطبق است. تکنیک های به کار رفته در این معماری در واقع بسیاری از مفاهیم نوین در عرصهمعماری پایدار را در بر می گیرد. بررسی ها نشان می دهد که با توجه به روند رشد تکنولوژی و مطرح شدن مبحث انرژی های پایدار و همچنین، وجود منابع مناسب انرژی پایدار (خورشید، باد، آب و ...) در کشور ما، معماران می توانند با طراحی مناسب وهماهنگ با اقلیم و با استفاده از الگو های معماری ایرانی، فضایی مناسب و با آسایش حرارتی مطلوب به وجود آورند. بنابراین زمانی که معماری به دنبال راه های جدید برای استفاده از انرژی های تجدید پذیر و پاک می باشد و در مصرف انرژی های فسیلی با احتیاط عمل می کند، این نوشتار بهانه ایست برای درک عمیق تر الگوهای پایداری معماری کویری ایران در جهت استفاده صحیح از انرژی های طبیعی

کلیدواژه ها

معماری کویر، الگوهای پایدار، انرژی های تجدید پذیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.