تاثیر میکروبیوم بر بیماری های رفتاری و عصبی و چشم اندازهای آینده در درمان این بیماری ها
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مطالعات میان رشته ای روانشناسی، مشاوره، آموزش و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: ICPEB08_071
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 93
نویسندگان
گروه روانشناسی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، زاهدان، ایران
گروه پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، زاهدان، ایران
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا (س)، تهران، ایران
چکیده
میکروبیوم روده به کل جمعیت میکروارگانیسمهای پروکاریوت و یوکاریوت اطلاق می شود که در روده مستقر هستند. مطالعات اخیر ارتباطات شگفت انگیز و مهمی را بین میکروبیوم یک فرد با رفتار اجتماعی و سایر اختلالات و بیماریهای عصبی مانند استرس، افسردگی، پرخاشگری و سایر اختلالات روانی نشان می دهند. تاثیر دوگانه رفتار بر ترکیب میکروبیوم و همچنین تاثیر میکروبیوم ها بر رفتار میزبان موضوع جدید و مورد علاقه دانشمندان در سالهای اخیر است. میکروبیوم روده از طریق مسیرهای عصبی و نورواندوکرین با میزبان تعامل دارد. این مسیرها اجزای محور مغز – روده – میکروبیوم هستند و شواهد بالینی نشان می دهد که میکروبیوم می تواند این سیستم ارتباطی دو طرفه را برای تعدیل رشد، عملکرد و رفتار مغز به کار گیرد. این بررسی، با هدف مطالعات جدید انجام گرفته در مورد تاثیر میکروبیوم بر رفتار و بیماریهای عصبی انجام شد. برای گردآوری اطلاعات، از پایگاههای اطلاعاتی معتبر مانند Scopus، Science direct و Web of science استفاده گردید. با تکمیل مطالعات در این زمینه و تایید نقش میکروبیوم در بیماریهای عصبی رویکرد درمان این بیماری ها تغییر خواهد کرد و می تواند زمینه را برای بررسی مواد غذایی و دارویی جدید موثر بر میکروبیوم، تاثیر پروبیوتیک، پری بیوتیک و پست بیوتیک بر میکروبیوم و یا درمان با پیوند میکروبیوم افراد سالم به بیمار برای درمان اختلالات و بیماری های عصبی و روانی را فراهم کند.کلیدواژه ها
میکروبیوم, پرخاشگری, افسردگی, رفتار اجتماعیمقالات مرتبط جدید
- چگونه توانستم با استفاده از روش یادگیری مشارکتی مهارت های کارگروهی دانش آموزانم در پایه دوم ابتدایی را ارتقا بخشم
- فرصت ها و چالش های آموزش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت
- بررسی راهبردهای یاددهی، یادگیری در دوره ابتدایی، در نظام تعلیم و تربیت ایران
- از منبع دانش تا مربی یادگیری: چرا آموزش مهارت های دیجیتال به معلمان یک ضرورت است؟
- آموزش انعطاف پذیر برای پاسخ به نیاز های متنوع فرا گیران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.