سلامت روان و راهکارهای رسیدن به آن از منظر نهج البلاغه
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مطالعات میان رشته ای روانشناسی، مشاوره، آموزش و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: ICPEB08_063
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 12
نویسندگان
دبیر روانشناسی آموزش و پرورش خراسان رضوی، شهرستان خوشاب
چکیده
سلامت روان به عنوان یکی از ارکان اساسی زندگی سالم و موفق، توجه ویژه ای را در جوامع مختلف به خود جلب کرده است. نهج البلاغه، کتابی شامل سخنان و نامه های امام علی (ع)، به موضوعات مختلف از جمله اخلاق، رفتار اجتماعی، سلامت روان، خودشناسی، صبر، تقوا، ایمان به خدا و اصلاح نفس پرداخته است. در دنیای امروز، با افزایش فشارهای اجتماعی و اقتصادی، اهمیت سلامت روان بیش از پیش احساس می شود. هدف این تحقیق معرفی یک مدل و الگوی معنوی و اخلاقی، برای رسیدن به سلامت روان است، این مقاله به بررسی راهکارهای دستیابی به سلامت روان از منظر نهج البلاغه و ارتباط آن با روانشناسی تربیتی می پردازد. این پژوهش به صورت توصیفی-تحلیلی، طراحی شده است و از روش های مختلفی برای جمع آوری و تحلیل داده ها استفاده می کند. نتایج این تحقیق نشان می دهد که آموزه های نهج البلاغه می تواند به عنوان یک منبع غنی و ارزشمند برای بهبود سلامت روان و ارتقای کیفیت زندگی فردی و اجتماعی مورد استفاده قرار گیرد. همچنین بهره گیری از آموزه های نهج البلاغه در زندگی روزمره می تواند به کاهش مشکلات روانی مانند اضطراب، افسردگی و خستگی ذهنی کمک کند. این آموزه ها نه تنها به بهبود کیفیت زندگی فردی کمک می کنند، بلکه به عنوان ابزارهایی برای تقویت روابط اجتماعی، افزایش همبستگی در جامعه و ترویج فرهنگ صلح و آرامش، در سطح جهانی موثر هستند. در نهایت، از آنجا که سلامت روان تاثیر زیادی بر سایر ابعاد زندگی انسان دارد، استفاده از آموزه های نهج البلاغه می تواند به عنوان یک راهکار معنوی و اخلاقی در جهت تحقق زندگی سالم و آرام توصیه شود. تحقیقات نشان می دهند که دین و معنویت می توانند به عنوان عوامل موثر در بهبود سلامت روان عمل کنند. در ادامه، به جزئیات شیوه پژوهش، جامعه آماری، روش های جمع آوری داده ها و روش های تحلیل داده ها می پردازیم.کلیدواژه ها
سلامت روان, نهج البلاغه, خودشناسی, ارتباط اجتماعی, تقوامقالات مرتبط جدید
- بررسی رابطه بین روابط انسانی استاد با خودکارامدی و بهزیستی تحصیلی دانشجویان دانشگاه کار الوند در یک سال اخیر
- بررسی اهمیت بکارگیری تکنولوژی در آموزش دوره ابتدایی
- روانشناسی شخصیت و به کارگیری نتایج آزمون های شخصیت شناسی در حوزه ی تعلیم و تربیت
- ارزیابی تاثیر الگوریتم های هوشمند بر بهبود خدمات مشاوره ای در مدارس
- پیشگیری از گرایش به خشونت باتوجه به نقش دین و دین داری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.