پیش بینی اعتیاد به شبکه های اجتماعی از طریق حمایت خانواده و نقش میانجیگری نیازهای اساسی روانشناختی و بهزیستی روانشناختی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مطالعات میان رشته ای روانشناسی، مشاوره، آموزش و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPEB08_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 81
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیلوفر طهرانی زاده

کارشناس ارشد مشاوره خانواده، گروه روانشناسی، دانشگاه شهید باهنر، کرمان، ایران

فائزه مهدوی جعفری

دانشجوی دکتری تخصصی مشاوره، گروه مشاوره، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

چکیده

هدف از این پژوهش پیشبینی اعتیاد به شبکه های اجتماعی از طریق حمایت خانواده و نقش می انجیگری نیازهای اساسی روانشناختی و بهزیستی روانشناختی بود. شرکت کنندگان در این پژوهش شامل ۳۵۸ نفر دانشجوی دانشگاه آزاد یزد بودند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش عبارت از؛ حمایت اجتماعی خانواده پروسیداتو و هلر (۱۹۸۳)، بهزیستی روانشناختی ریف (۱۹۸۹)، نیازهای روانشناختی گاردیا، دسی و رایان (۲۰۰۰) و اعتیاد به شبکه های اجتماعی مبتنی بر موبایل خواجه احمدی، پوالدی و بحرینی (۲۰۱۶) بودند. داده ها با روش مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای SPSS-۲۳ و Amos-۲۳ تحلیل شد. یافته های پژوهش نشان داد که همه شاخص های برازندگی در دامنه مورد قبول قرار دارند و مدل مفروض با داده های گردآوری شده برازش دارد. اثر کل حمایت خانواده بر اعتیاد به شبکه های اجتماعی دانشجویان منفی و معنادار (P < ۰.۰۵) بود، همچنین اثر بهزیستی روانشناختی بر اعتیاد شبکه های اجتماعی معنادار (P < ۰.۰۵) نشد. اثر نیازهای اساسی روانشناختی بر اعتیاد به شبکه های اجتماعی منفی و معنادار (P < ۰.۰۵) شد و در نهایت میانجیگری بهزیستی روانشناختی و نیازهای اساسی روانشناختی بر رابطه بین حمایت خانواده بر اعتیاد به شبکه های اجتماعی معنادار شد. یافته های این پژوهش، نقش بهزیستی روانشناختی بر نیازهای اساسی بنیادین را در میانجیگری بین حمایت اجتماعی و اعتیاد به شبکه های اجتماعی آشکار می سازد.

کلیدواژه ها

اعتیاد به شبکه های اجتماعی, بهزیستی روان شناختی, نیازهای اساسی بنیادین, حمایت خانواده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.