بررسی تاثیر هوش مصنوعی بر ادبیات: چالش ها و فرصت ها

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی هوش مصنوعی در عصر تحول دیجیتال
  • کد COI اختصاصی: AICNF01_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 151
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده فاطمه نمدگندی

دانشجوی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه گیلان

فیروز فاضلی

دانشیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه گیلان

چکیده

از عصار گذشته بشر برای حل بسیاری از مسائل به ساخت و ارتقا تکنولوژی روی برداشته است. ارتباط بشر با تکنولوژی، یکی از پدیده های بارز در جوامع مدرن است که در طول چند دهه گذشته به شدت توسعه یافته است. تکنولوژی، به طور کلی به ابزار و فناوری های اشاره دارد که بشر می تواند با استفاده از آن مشکلات خود را حل کند و اهداف خود را بهبود بخشد. این ارتباطات به مرور زمان و با پیشرفت علم و فناوری شکل گرفته است. امروزه هوش مصنوعی به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای پیشرفته که در آن هوش کامپیوتر به گونه ای طراحی می شود که قادر به انجام وظایف مختلف و حتی جوابگویی به سوالات انسان می باشد. یکی از ابزارهای اخیر که به عنوان یک سیستم پردازش صحیح داده های خارجی، یادگیری از همان داده ها تعریف می شود. هوش مصنوعی به عنوان توانایی یک سیستم برای دستیابی به اهداف و وظایف خاص، از آن دانش با سازگاری و انعطاف پذیری برای دستیابی به اهداف مختلف علمی و پژوهشی حتی هنر و ادبیات وارد شده و مداوم در حال تکامل است. این پیشرفت ها به شکلی جدید به عنوان هوش مصنوعی خوانا در رشته های مختلف به ویژه در ادبیات و زبان شناسی تاثیرگذار بوده است. در این مقاله به بررسی تاثیرات تکنولوژی بر ادبیات و معایب و مزایای استفاده از آن و همچنین چالش ها و راهکارهای آن با استفاده از روش توصفی تحلیلی می پردازیم.

کلیدواژه ها

هوش مصنوعی, ادبیات, فناوری ادبی, ژانر ادبی, ادبیات دیجیتال

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.