تاثیر پتروفیزیک در بهبود و عملکرد بهرهوری از صنایع نفت و گاز( نمونه مورد مطالعه: میدان نفتی آب تیمور اهواز)
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس سراسری مطالعات و یافته های نوین در صنایع غذایی، پلیمر، نفت، گاز و پتروشیمی ایران
- کد COI اختصاصی: SFFGP04_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 30
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی اکتشافات نفت دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه
کارشناسی ارشد مهندسیاکتشافات نفت دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه
چکیده
ارزیابی پتروفیزیکی یک سازند با استفاده از الگ های پتروفیزیکی و داده های مغزه نقش مهمی در تعیین کیفیت سازند و بررسی کمی و کیفی مخزن دارد. زون بندی مخزن برای توسعه بخش های مخزنی با کیفیت بهتر منجر به مدیریت بهتر مخزن و افزایش تولید از سازند می گردد. همچنین تصمیم گیری در مورد سناریوی تولیدی آگاهانه تر انجام خواهد شد. زون بندی در مخازن هیدروکربوری به منظور شناسایی لایه های مخزنی از مهمترین اهداف مطالعات توسعه ای مخزن می باشد. با تفکیک و زون بندی لایه های مخزنی، تمرکز بیشتر بر روی نواحی است که پتانسیل بیشتری برای تولید هیدروکربور دارند. بنابراین با شناخت دقیق زون های مخزنی می توان ضمن تصمیم گیری بهتر، بهره برداری بهینه و اقتصادی تر از مخزن داشت. در این تحقیق تفسیر داده های پتروفیزیکی و زون بندی مخزن برای یکی از مخازن ایران انجام گرفت. داده های نمودارهای چاه پیمایی از میدان جمع آوری شده و توسط نرم افزار ژئوالگ آنالیز و تفسیر گردید. برای زون مخزن داده های پتروفیزیکی مغزه و نمودارهای چاه پیمایی ادغام و انطباق داده شده است. سپس نمودارهای نیمه لگاریتمی تراوایی برحسب تخلخل و نمودار شاخص کیفیت سنگ بر حسب تخلخل موثر رسم شده است. برای نمونه های عمودی چهار واحد جریانی تفکیک شده که سازند به چهار زون مخزنی تقسیم بندی شده است و بیشتر نمونه ها در زون دوم و سوم قرار گرفته است. برای نمونه های افقی نیز شش واحد هیدرولیک جریانی تشخیص داده شده است. در زون های دوم و سوم نمونه ها در بازه نزدیک بهم و مشابه هستند که خواص پتروفیزیکی مشابهی داشته و نسبت به زون های دیگر از نظر پتروفیزیکی بهتر می باشند.کلیدواژه ها
پتروفیزیک, بهرهوری, میدان نفتی آب تیمور, صنایع نفت و گاز, عملکردمقالات مرتبط جدید
- مبانی بافت و کاربرد پروتئین های گیاهی با روش اکسترون با رطوبت بالا
- بررسی روش های مدرن در مدیریت HSE با تاکید بر صنعت نفت و گاز
- بررسی روش های تولید بیودیزل در حضور دانه ها و پسماندهای روغنی با استفاده از بیوکاتالیست های زیست تخریب پذیر
- بررسی اهمیت و ضرورت بهینه سازی مصرف انرژی در صنعت نفت و گاز به منظور ارتقاء بهره وری انرژی
- نقش نظارت حقوقی در قراردادهای تجاری بین المللی صادرات پلیمری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.