بررسی و تحلیل مولفه های ادبیات پساساختمار در دو رمان برتر قرن بیستم «موسم هجرت به شمال» نوشته طه صالح و «دل تاریکی» اثر جوزف کنراد

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی پژوهش های میان رشته ای در پرتو زبان عربی و جریان های ادبی (سومین همایش بین المللی پژوهش های علوم انسانی و اجتماعی و چالش های معرفتی)
  • کد COI اختصاصی: INTCSH03_147
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 58
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان صالحی

چکیده

پس از جنگ جهانی دوم، گونه ادبی جدیدی با نام ادبیات پساساختمار به وجود آمد که اغلب نوشته هایی می پردازد به موضوعاتی مانند رهایی از استعمار و کسب استقلال سیاسی و فرهنگی برای مردمی که سال ها تحت سلطه استعمار بوده اند؛ همچنین دیدگاهی انتقادی نسبت به متونی که لحنی ژاردبرمنشانه و استعماری دارند. در همین راستا، پژوهش مذکور تلاش کرده است تا با رویکردی توصیفی- تحلیلی و تطبیق عناصر ادبیات پساساختماری بر رویدادها و اشخاص دو رمان «موسم هجرت به شمال» نوشته طه صالح و «دل تاریکی» اثر جوزف کنراد- لهستانی بپردازد. نتایج نشان آن دارد که بسیاری از مولفه های پساساختماری در این دو رمان بازتابی یافته است. صالح در رمان خود ضمن کشیدن چشم انداز غرب، استعمار و نگاه استعمارگر به سنت ها و باورهای بومی را به چالش می کشد و همانندی زیادی در عملکرد آنان در قبال فضای مذکور وجود دارد.

کلیدواژه ها

طه صالح, جوزف کنراد, موسم هجرت به شمال, دل تاریکی, پساساختماری, رمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.