بررسی علل وجود عیب خالی کردگی در سطح ورق و فویل آلومینیوم سری 8011
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی و هفتمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن علمی ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES07_109
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1249
نویسندگان
کارشناس ارشد واحد نورد فویل کارخانه آلومینیوم پارس ساوه
مدیریت اجرایی کارخانه آلومینیوم پارس ساوه
چکیده
فویل های آلومینیوم به دلیل خواص منحصر بفردشان کاربردهای وسیعی در صنایع مختلفی نظیر صنایع بسته بندی مواد غذایی و صنایع دارویی، پیدا نموده اند. یکی ازکاربرد های ویژه فویل آلومینیوم، بسته بندی مواد غذایی و دارویی بوده که به دلیل حفاظت عالی آن ها در برابر تاثیرات محیطی می باشد. باتوجه به کم شدن تدریجی ضخامت ورق آلومینیوم در فرایند نورد امکان به وجود آمدن عیوبی در فرایند تولید وجود دارد، که مهمترین آنها عیب خالیکردگی سطح ورق می باشد. خالی کردگی یک عیب متالورژیکی است که در ضخامت هایی پایین تر از 180 میکرومتر ظاهر می شود، وجود این عیب در کاربردهای حساسی مانند صنایع نامبرده شده مورد قبول نبوده و کاربرد فویل را محدود می سازد. در تحقیق حاضر نمونه هایی از ورق و فویل آلومینیوم 8011 از ضخامت11μm تاμm180 جمع آوری شد. برای مطالعه ریز ساختار ورق و فویل آلومینیوم، از میکروسکوپ الکترونی روبشی با آنالیزEDS استفاده شد. نتایج حاصل از مطالعه و بررسی، نشان داد که عوامل متالورژیکی پیدایش خالی کردگی سطح ورق به عواملی نظیر جدایش و حفرات ناشی از کاهش حجم آلومینیوم یا تهی شدن جاهای ناشی از کنده شدن ترکیبات ترد بین فلزی مربوط می شوند.کلیدواژه ها
فویل آلومینیوم، خالی کردگی، آلومینیوم 8011 ، فرآیند ریخته گری دوغلتکی، تهی جاهامقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.