موانع حقوقی گسترش فناوری های نوین مالی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: بیستمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
- کد COI اختصاصی: IICMO20_315
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 70
نویسندگان
کاردان حقوقی بانک ملت
چکیده
چکیده مقاله حاضر با هدف بررسی موانع حقوقی گسترش فناوری های نوین مالی (فین تک) انجام شده است، چرا که این موضوع در سال های اخیر به عنوان یکی از عوامل کلیدی تحول در نظام مالی و بانکی شناخته شده است. با توجه به سرعت بالای پیشرفت فناوری و ظهور مدل های جدید کسب وکار، نظام های حقوقی و مقرراتی به چالش های جدیدی مواجه شده اند. در این راستا، مقاله حاضر به تحلیل موانع قانونی و حقوقی از جمله عدم تطابق قوانین موجود با فناوری های نوین، عدم شفافیت در مقررات، و کمبود زیرساخت های قانونی لازم می پردازد. و روش مورد استفاده در این مقاله مروری – کتابخانه ای بوده که جامعه آماری آن تمامی مقالات و منابع فارسی و انگلیسی منتشر شده در سایت های داخلی و خارجی می باشد. و در نهایت با توجه به اهمیت ایجاد یک چارچوب قانونی مناسب برای حمایت از توسعه فناوری های مالی و در عین حال حفظ حقوق مصرف کنندگان، به این نتیجه رسیدیم که با وجود مزایای قابل توجهی که این فناوری ها به همراه دارند، موانع حقوقی و قانونی می توانند به طور قابل توجهی روند توسعه و پذیرش آن ها را محدود کنند، و در انتهای نتایج مقاله به پیشنهادهایی برای اصلاح و به روزرسانی قوانین موجود پرداخته شد تا بتواند به تسهیل گسترش فین تک کمک کند.کلیدواژه ها
فناوری های نوین مالی, موانع حقوقی, فین تک, دیجیتالاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.