تاثیر کیفیت زندگی کاری بر نگهداشت کارکنان در شرکت کارگزاری بورس اوراق و بهادار

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: بیستمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO20_212
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 79
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا زمان

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کسب و کار، دانشگاه مالک اشتر، تهران، ایران

مرتضی غضنفری

استادیار دانشگاه مالک اشتر، تهران، ایران

چکیده

کیفیت زندگی کاری (QWL) به عنوان یک عامل محوری موثر بر حفظ کارکنان پدیدار شده است و رضایت کلی و تعهد کارکنان به سازمانشان را پشتیبانی می کند. هدف این تحقیق تعیین رابطه بین کیفیت زندگی کاری و نگهداشت کارکنان در سازمان کارگزاری بورس اوراق بهادار تهران می باشد. این پژوهش از حیث هدف کاربردی و با توجه به اینکه عینا وضعیت موجود توصیف می شود از بعد ماهیت توصیفی-همبستگی می باشد. جامعه آماری تعداد ۵۰ نفر از کارکنان سازمان کارگزاری بورس اوراق بهادار تهران بودند که با جدول مورگان تعداد ۴۴ نفر از آنها بعنوان نمونه آماری و به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش، پرسشنامه بود. برای سنجش کیفیت زندگی کاری از پرسشنامه علامه (۱۳۷۸) این پرسشنامه شامل ۳۵ سوال براساس طیف پنج درجه ای لیکرت است که شامل عبارتهای «خیلی کم، کم، متوسط، زیاد و خیلی زیاد» به ترتیب می باشد که از یک تا پنج نمره گذاری میشود و برای سنجش نگهداشت کارکنان از پرسشنامه ی استاندارد ۹ سوالی لانگو و مورا، استفاده شد. به منظور سنجش پایایی سوالات، یک نمونه اولیه شامل ۳۰ پرسشنامه پیشآزمون توزیع شد و سپس با استفاده از دادههای بدست آمده از پرسشنامه، میزان پایایی پرسشنامه با روش آلفای کرونباخ محاسبه گردید. ضریب آلفای کرونباخ تمامی متغیرها بزرگتر از مقدار ۰.۸ بوده و نشان از پایایی مناسب متغیرهای پژوهش بود. برای آزمون فرضیات از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون با استفاده از نرم افزار SPSS ورژن ۲۳ استفاده شد. یافته ها نشان داد بین کیفیت زندگی کاری و نگهداشت کارکنان در سازمان کارگزاری بورس اوراق بهادار تهران رابطه معنادار وجود دارد. نتایج این پژوهش نشان داد هرچه کیفیت زندگی کاری در کارکنان بالاتر باشد نگهداشت کارکنان نیز در سازمان بهبود خواهد یافت.

کلیدواژه ها

کیفیت زندگی کاری, نگهداشت کارکنان, رضایت شغلی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.