ارزیابی تاثیر برنامهریزی درسی مبتنی بر یادگیری عمیق (Deep Learning) بر تفکر انتقادی و مفهومی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: بیستمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO20_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 72
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سولماز قربان زاده کهق

دانشجوی کارشناسی ارشدبرنامه ریزی درسی (دانشگاه آزاداسلامی واحدبناب)

سولماز رضائی

دانشجوی کارشناسی ارشدبرنامه ریزی درسی (دانشگاه آزاداسلامی واحدبناب)

راضیه محمودی

دانشجوی کارشناسی ارشدبرنامه ریزی درسی (دانشگاه آزاداسلامی واحدبناب)

محمدعلی مجلل

استادیارومدرس دانشگاه

چکیده

در عصر حاضر، با پیشرفت سریع فناوریهای نوین، نیاز به روش های آموزشی که بتوانند مهارت های تفکر انتقادی و مفهومی دانش آموزان را تقویت کنند، به شدت احساس میشود. یکی از رویکردهای نوین در این زمینه، برنامه ریزی درسی مبتنی بر یادگیری عمیق) Deep Learning( است. این مقاله به بررسی تاثیرات برنامه ریزی درسی مبتنی بر یادگیری عمیق بر توسعه تفکر انتقادی و مفهومی دانش آموزان میپردازد. یادگیری عمیق به دانش آموزان کمک میکند تا مفاهیم درسی را به صورت عمیق تر و کاربردیتر درک کرده و مهارت های ضروری برای تحلیل، ارزیابی و حل مسائل پیچیده را تقویت کنند. نتایج تحقیق نشان میدهد که این رویکرد، علاوه بر افزایش دانش محتوایی، توانایی دانش آموزان در برقراری ارتباط بین مفاهیم و تفکر خلاقانه را بهبود میبخشد. همچنین، روش های مختلفی مانند پروژه محوری، بحث گروهی و مسائل باز و چالش برانگیز برای اجرای موفق برنامه ریزی درسی مبتنی بر یادگیری عمیق پیشنهاد شده اند. در مجموع، یافته ها نشان میدهد که برنامه ریزی درسی مبتنی بر یادگیری عمیق میتواند نقش مهمی در بهبود کیفیت آموزش و پرورش و آماده سازی دانش آموزان برای مواجهه با چالش های پیچیده دنیای واقعی ایفا کند.

کلیدواژه ها

یادگیری عمیق (Deep Learning), تفکرانتقادی(Critical Thinking), تفکر مفهومی (Conceptual Thinking), یادگیری مشارکتی(Collaborative Learning), برنامه ریزی درسی(Curriculum Planning)

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.