واکاوی زیبایی شناسی و هرمونوتیک در فهم و نقد شعرنو
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مطالعات میان رشته ای در ادبیات و هنرهای کاربردی، موسیقی، نمایش و سینما
- کد COI اختصاصی: DSBM02_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 81
نویسندگان
دانشجوی دکتری فلسفه هنر، دانشکده هنر و معماری، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی،تهران، ایران.
دانشیارگروه فلسفه هنر، دانشکده هنر و معماری، واحد همدان ، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران.
چکیده
هر انسانی دارای درکی از زیبایی است که با دیدن و یا شنیدن آثار هنری به دست می آید. زیبایی شناسی مفهومی است در برابر مصرف کننده هنر. زیبایی در دیدگاه ملت ها، فرهنگ ها و اقوام و افراد متفاوت به اشکال گوناگونی تعریف می شود. لذا نمی توان یک تعریف واحد و جهان شمول از آن ارایه کرد. شایدیکی از راه های بیان درک از زیبایی را میتوان شعرخواند. وقتی شاعری احساسی زیبا داشته باشد آنرا به گونه ای از شعر بیان می دارد. البته که تنها بیان زیبایی نیست و آنچه از احساس بر آید به زبان شعر جاری خواهد شد. زبان در هرمنوتیک فلسفی جایگاه ویژهای دارد زبان واسطهای است که فهم در آن تحقق مییابد. هر فهمی تاویل است و هر تاویلی در چارچوب زبان شکل میگیرد. از نظر گادامر، حقیقت امری است که در واقعه فهم بر ما آشکار میشود و این ظهور بیش از هرچیز، متکی بر حالت گشودگی و گفتگوگرانه است. از دیدگاه گادامر، شعر و تفکر همپای یکدیگرند. شعر ساحتی است که در آن تفکر، شاعرانه میشود. شاعر از راه همدلی و رهاشدگی شاعرانه، توانایی شنیدن ندای وجود را حاصل میکند و به ذات وجود نزدیک میشود. عنصر مشترک میان شاعر و متفکر، ضمن همدلی آنها با وجود، مشارکت ایشان در امر زبان است. در این پژوهش قصد داریم تا با نگاهی کوتاه به رویکرد های زیبایی شناسی و هرمونوتیکی ، نیک و بد اندیشه های تاویلی در شعر معاصر را محک بزنیم. پژوهش حاضر از لحاظ هدف بنیادی است و از لحاظ روش،کیفی است. این پژوهش از نوع تحلیلی- توصیفی و شیوهی گردآوری مطالب کتابخانه ای می باشد که به بررسی نظریات مختلف زیبایی شناسی و هرمونوتیکی می پردازد تا ارتباط معناداریکلیدواژه ها
زیبایی شناسی, هرمونوتیک, شعر, تاویل, زبانمقالات مرتبط جدید
- حواس پرتی، عدم توجه به درس ، انزوا، اضطراب، کم رویی و اعتماد به نفس در دانش آموزان
- بررسی ، تحلیل و نقد آثار شاخص سینمایی محمد حسین مهدویان ( مطالعه موردی فیلم های آخرین روزهای زمستان ، ایستاده در غبار ، لاتاری و ماجرای نیمروز )
- ضرورت و اهمیت تئاتر در ایران
- جستجوی نگاه زن ستیزانه در سه گانه لورکا (عروسی خون، یرما و خانه برناردا آلبا) با تکیه بر آرا سیمون دوبووآر
- پالت رنگی در آثار وس اندرسون و رابطه آن با محتوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.