مقایسه روش پروکسون با اکسیداسیون منفرد جهت کاهش مقدار لجن مازاد تصفیه خانهپالایشگاه بندرعباس

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین همایش ملی سوخت، انرژی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: FEENC03_282
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 962
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی جلایر

کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس و مهندس پالایش شرکت پالایش نفت بندرعباس

رضا مرندی

دکترای مهندسی محیط زیست و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی

تورج نصرآبادی

دکترای مهندسی محیط زیست و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران

چکیده

بی شک پالایشگاه ها در زنجیره تامین سوخت وانرژی نقشیغیرقابل انکار دارند. توجه همزمان به تداوم فرآیند تولید در کنار عدمآلودگی محی طزیست نیازمند بهینه سازی فرآیندهای تصفیه پساب وپسماند صنعتی و نیز استفاده از تکنیک ها ینوین در تصفیه خانه هایپالایشگاهی است. مقدار لجن مازاد بیولوژیکی حاصل از تصفیهپسا بصنعتی در پالایشگاه بندرعباس حدود 40 تا 50 تن در ماهاست. برآوردها نشان میدهد که هزینه مدیریت پسماند لجن در اینواحد صنعتی حدود 40 تا 60 درصد کل هزینه های تصفیه خانه است. علاوه بر این،دفع این مقدار پسماند که اغلب آغشته به موادنفتی است موجب آثار مخرب زیست محیطی خواهد بود لذا برایبه حداقل رساندن مقدار لجن مازاد، در این تحقیق از روش هایاکسیداسیون پیشرفته استفاده گردید. نتایج حاصله نشان میدهد کهاستفاده از اکسیداسیون با پراکسید هیدروژن در مقایسه با ازناسیونو نیز روش ترکیبی پروکسون بازده بهتری دارد. در بهینه ترین حالت آزمایش ها، مقدار لجن مازاد تا بیش از 77/33 درصد و COD لجن تا 56/97 درصد کاهش یافت.

کلیدواژه ها

کاهش لجن- اکسیداسیو نپیشرفته – پروکسون-لجن بیولوژیکی- پراکسیدهیدروژن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.