رویکرد مدیریت کالن در مواجهه با ضرورت مشارکت فرهنگی- موزه ای مابین دو سیستم (مورد مطالعه: موزه نبوغ بردسکن)
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، هنر، طراحی صنعتی، ساخت و فناوری حکمت بنیان
- کد COI اختصاصی: ICAHU01_2251
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 33
نویسندگان
کارشناس اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی
چکیده
موزه ها محلی امن و پلی هستند که گذر تاریخ و میراث ملموس و ناملموس گذشتگان را از طریق نمایش و روایتگری آثار تاریخی، برای مخاطب خود جذاب می نمایند. هرچند در تعاریف موزه با موسسه های دائمی و بدون هدف مادی که دربهای آن به روی همگان باز است روبرو هستیم، ولیکن به نظر می رسد در عصر تکنولوژی و ارتباطات، رویکرد مدیران فرهنگی که دغدغه گام به سوی نسل جدید و توسعه فرهنگی پایدار موزه ها را دارند، با چالش های دو مولفه، رقابت فرهنگی و مشارکت فرهنگی به عنوان اهرم های فرهنگی و بخشی مهم از عوامل موثر در ارتقا سطح معرفی موزه روبرو شده است. میراث فرهنگی ملموس و ناملموس هر کشور، بخشی از سرمایه های ملی و انحصاری است که با هویت و تفاخر فرهنگی درآمیخته است همچنانکه نقش و رسالت مدیران فرهنگی کالن موزه ها، در ارتقا، حفظ، ایجاد و چگونگی شناخت از میراث فرهنگی ملی، برای کلیه مخاطبین موزه و نسل آینده، بسیار مهم و تاثیرگذار است. در این مقاله به روش توصیفی و مطالعه پیشینه موزه های تحت مالکیت و نظارت مستقیم میراث فرهنگی خراسان رضوی، ۱۰ عدد از موزه های مردم شناسی خراسان رضوی تطبیق شده است و منطبق بر یافته ها، طرح جامع توسعه پایدار موزه ها با راهکار طرح ارتقا سطح محتوای موزه ها، با عنوان 'موزه مفهومی' پیشنهاد می گردد و نمونه موردی (موزه مفهومی نبوغ بردسکن) ضمن بررسی نقاط قوت و ضعف مشارکت فرهنگی- موزه ای مابین دو سیستم حقوقی، مدل تحلیلی (میزان همبستگی و تبیین ارتباط) با ۲۵ مولفه مستقل و واسطه، در دو تراز، با کسب نمره ۱۵ الی ۳۵ شناسایی و معرفی شده است. در چشم انداز آینده طرح موزه های مفهومی خراسان رضوی، موزه ذخایر و ثروت ملی سرخس، موزه خط و کتابت تایباد و موزه عشایر خراسان، پیشنهاد می گردد.کلیدواژه ها
موزه مفهومی, توسعه پایدار, مشارکت فرهنگی, موزه نبوغ بردسکن, طرح محتوایی موزهمقالات مرتبط جدید
- بهبود مدیریت بحران در ایران: تحلیل اجرای توصیه های ارزیابی و چالش های موجود
- ارزیابی حسابرسان خارجی از عملکرد حسابرسی داخلی در شرکت های پارک علم و فناوری فارس
- فلسفه اخلاقی و باورهای اخلاقی حسابرسان
- نقش هوش مصنوعی در آینده حسابداری: فرصتها و چالشها
- تاثیر یادگیری سازمانی بر آموزش و بهسازی منابع انسانی با نقش تعدیلگر هوش سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.