تاثیرات کاهش تغییرات اقلیمی بر راهکارهای طراحی شهری حساس به آب با تاکید بر اصفهان (نمونه موردی: اقلیمی)
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، هنر، طراحی صنعتی، ساخت و فناوری حکمت بنیان
- کد COI اختصاصی: ICAHU01_2057
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 69
نویسندگان
دکتری شهرسازی، مشاور عالی معاونت برنامه ریزی و اصفهان، ایران
دکتری شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان، اصفهان، ایران
ارشد طراحی شهری، مدرس دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی، اصفهان، ایران
چکیده
می توان یک عنصر ارزشمند تلقی در سنت ما ایرانیان آب به شمار آورد و هرجایی که آب بوده، سکونتگاه هایی به تبع آن ایجاد شده است و توسعه هایی انجام گرفته است. اصفهان نیز به عنوان یک شهر که دارای آب و هوای نیمه گرم و خشک است و بین فلات ایران واقع شده است و وجود رودخانه زاینده رود و در پی آن انشعابات ناشی از آن که آبراهه ها مادی هایی را سبب کرده است و با هدف توزیع آب برای کشاورزی و مصارف خانگی توانسته است نقش یک فضای شهری موفق را در گذشته ایفا کند. البته اکنون مادی نقش خود را در فضای شهری از دست داده که از دلایل آن می توان به گازهای گلخانه ای ناشی از آلودگی ها و نیز ایجاد جزایر حرارتی در قسمت های مرکزی شهر که دارای آلودگی ها و ازدحام های ناشی از اتومبیل ها و ترافیک است اشاره نمود که اکوسیستم شهری را به هم زده است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و توسعه ای است و از لحاظ روش کار اسنادی و پژوهشی و به بررسی سیستماتیک متون و منابع مرتبط پرداخته که هدف از این مقاله ارائه راه حلی برای کاهش تغییرات اقلیمی و در پی آن استفاده از اصول طراحی شهری حساس به آب برای احیای مادی و سازماندهی فضای شهری موفق در آن محدوده از شهر می باشد. از جمله راهکارهای نهایی برای مادی شاهپسند تعریف یک ورودی برای این مسیر، همچنین پیاده مدار کردن مسیر مادی و نیز تزریق کاربری های جاذب جمعیت برای ارتقا حضور افراد هست و ساماندهی بستر مادی و حاشیه آن و در پی این مراحل توجه زیادی باید به تامین منبع آب و ایجاد زیرساخت های سبز و بهینه از جمله استفاده از آب های تصفیه شده فاضلاب شهری برای به جریان درآوردن آب در بستر آبراهه و نیز استفاده از راهکارهای توسعه پایدار است.کلیدواژه ها
طراحی شهری, اصفهان, مادی شاهپسند, توسعه پایدار, تغییرات اقلیمی, طراحی شهری حساس به آبمقالات مرتبط جدید
- بهبود مدیریت بحران در ایران: تحلیل اجرای توصیه های ارزیابی و چالش های موجود
- ارزیابی حسابرسان خارجی از عملکرد حسابرسی داخلی در شرکت های پارک علم و فناوری فارس
- فلسفه اخلاقی و باورهای اخلاقی حسابرسان
- نقش هوش مصنوعی در آینده حسابداری: فرصتها و چالشها
- تاثیر یادگیری سازمانی بر آموزش و بهسازی منابع انسانی با نقش تعدیلگر هوش سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.