معیارهای فضای مطلوب برای رشد و بالندگی کودکان در محلات شهری ایرانی (نمونه موردی: کوی کشاورز تبریز)
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، هنر، طراحی صنعتی، ساخت و فناوری حکمت بنیان
- کد COI اختصاصی: ICAHU01_1911
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 34
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشکده معماری و شهر سازی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز
استاد معماری و شهر سازی، دانشکده معماری و شهر سازی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز
چکیده
از عوامل موثر بر رشد و تربیت کودکان، محیط زندگی می باشد. محیط شهر دستاورد کودک مطرح شده به قرن اخیر است و محله شهر، محیط زیست کودکان می باشد. در هر شهر و محله، هویت و ویژگی های منحصربه فردی دارد، لذا نمی توان برای تمامی آن ها نسخه واحدی ارائه کرد و هر محله نیاز به شناخت و تحلیل در ابعاد مختلف و طراحی اختصاصی دارد. هدف این پژوهش دستیابی به معیارهای فضایی محلات شهری ایرانی برای برآوردن بخشی از نیازهای مادی و روانی کودکان به عنوان عنصر مهمی در شهر تبریز بوده در سال های اخیر موضوع این مقاله از اهمیت ویژه ای برخوردار است. سوال اصلی پژوهش این است که چه مولفه هایی در فضاهای محله کشاورز تبریز می تواند بر رشد و تربیت کودکان تاثیر مثبت داشته باشد. در ابتدای پژوهش، به معیارهای فضای مطلوب برای رشد و تربیت کودکان از منابع مختلف کتابخانه ای استخراج گردید. سپس محدوده شهر دستیار کودک، روانشناسی تربیتی و منابع طراحی فضاهای شهری ایرانی قرار گرفت شامل مولفه های موثر محله از دسته بندی و محدوده مداخله شامل شناخت و تحلیل کیفیت ابعاد مختلف طراحی شهری شامل مولفه های موثر محله برای رشد و بالندگی کودکان، ادراکی - رفتاری، اجتماعی - فرهنگی، عملکردی و کالبدی فضایی برای همسازی نیازهای کودکان از جمله ایرانی بودن، خلاقیت، امنیت، پویایی و... در نهایت راهکارهایی برای طراحی محله کودک محور ارائه شد که کودکان بتوانند به صورت اجتماعی تربیت شوند و به بالندگی برسند.کلیدواژه ها
کودک, رشد و تربیت, محله شهری, کوی کشاورز تبریزمقالات مرتبط جدید
- بهبود مدیریت بحران در ایران: تحلیل اجرای توصیه های ارزیابی و چالش های موجود
- ارزیابی حسابرسان خارجی از عملکرد حسابرسی داخلی در شرکت های پارک علم و فناوری فارس
- فلسفه اخلاقی و باورهای اخلاقی حسابرسان
- نقش هوش مصنوعی در آینده حسابداری: فرصتها و چالشها
- تاثیر یادگیری سازمانی بر آموزش و بهسازی منابع انسانی با نقش تعدیلگر هوش سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.