اثرگذاری و اثرپذیری مولفه های فناوری سبز در برنامه ریزی مسکن شهرهای ایران
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، هنر، طراحی صنعتی، ساخت و فناوری حکمت بنیان
- کد COI اختصاصی: ICAHU01_1567
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 70
نویسندگان
دانشجوی دکترای شهرسازی، گروه شهرسازی، واحد بین المللی کیش، دانشگاه آزاد اسلامی، جزیره کیش، ایران
چکیده
در دهه های اخیر، مسئله تغییرات اقلیمی و آلودگی محیط زیست به یکی از بزرگترین چالش های جهانی تبدیل شده است. این تحولات همراه با نیازهای رو به رشد جمعیت و توسعه شهرنشینی، نیازمندی های جدی در حوزه مسکن به وجود آورده است. بدین منظور، فناوری های سبز به عنوان راهکارهایی که بهبود کیفیت زندگی افراد را همراه با کاهش آلودگی محیطی و مصرف منابع طبیعی فراهم می کنند، مورد توجه قرار گرفته است. مقاله حاضر با روش توصیفی-تحلیلی است و از لحاظ هدف کاربردی می باشد. هدف این پژوهش، تبیین اثرگذاری و اثرپذیری مولفه های فناوری سبز در برنامه ریزی مسکن شهرهای ایران است. شیوه جمع آوری اطلاعات پیمایشی-کتابخانه ای است. به طوری که ضمن مطالعات کتابخانه ای و پیمایشی-میدانی از نظرات کارشناسان و متخصصان نیز، استفاده شده است. جهت امتیازدهی به معیارها و پارامترهای مربوطه برای شناسایی و انتخاب اثرگذارترین شاخص ها در ارتباط با فناوری سبز، از طریق تکنیک دیمتل جهت بررسی شاخص های موثر بر برنامه ریزی مسکن استفاده شده است. سپس پرسشنامه مربوط به تکنیک DEMATEL جهت تبیین و ارزیابی روابط علت و معلولی میان این عوامل تدوین و در اختیار خبرگان این حوزه قرار گرفت. پرسشنامه مذکور شامل ۷ متغیر بود و خبرگان به میزان تاثیر هر عامل نسبت به عامل دیگر امتیاز دادند. پس از جمع آوری پرسشنامه ها با استفاده از تکنیک DEMATEL روابط علی بین عوامل تعیین شده است. نتایج تحقیق نشان داد که با توجه به روند رو به رشد شهرنشینی در ایران و نیاز روزافزون به مسکن مناسب، فناوری های سبز به عنوان یک راهکار پایدار و نوآورانه در برنامه ریزی مسکن شهرهای ایران اهمیت بسیاری دارند. این فناوری ها با ارائه راهکارهایی مانند کاهش مصرف انرژی، مدیریت پسماند، آبرسانی بهینه و بهبود کیفیت زندگی ساکنان، به توسعه پایدار و بهبود محیط زیست شهرها کمک می کنند.کلیدواژه ها
فناوری سبز, مسکن, برنامه ریزی مسکن, ایرانمقالات مرتبط جدید
- بهبود مدیریت بحران در ایران: تحلیل اجرای توصیه های ارزیابی و چالش های موجود
- ارزیابی حسابرسان خارجی از عملکرد حسابرسی داخلی در شرکت های پارک علم و فناوری فارس
- فلسفه اخلاقی و باورهای اخلاقی حسابرسان
- نقش هوش مصنوعی در آینده حسابداری: فرصتها و چالشها
- تاثیر یادگیری سازمانی بر آموزش و بهسازی منابع انسانی با نقش تعدیلگر هوش سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.