کنترل و کاهش هزینه های صنعت ساخت و ساز با استفاده از فناوری اینترنت اشیا و BIM
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، هنر، طراحی صنعتی، ساخت و فناوری حکمت بنیان
- کد COI اختصاصی: ICAHU01_1566
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 108
نویسندگان
دانشیار دانشکده معماری و شهرسازی، گروه ساختمان، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده
به منظور حل مشکلات مدیریت روزانه مواد و تجهیزات مهندسی (تخریب ناشی از جابجایی مواد و مصالح، هزینه بالای جابجایی مکرر و از دست رفتن زمان زیاد) و مشکل در جمع آوری داده های آماری مصالح و تجهیزات، روش مبتنی بر ترکیب فناوری مدل سازی اطلاعات ساختمانی و فناوری اینترنت اشیا برای ساخت پیشنهاد شده است. فایل های مدل سه بعدی، فایل های کمیت مهندسی و برنامه زمان بندی ساخت و ساز برای تعیین روش های فناوری BIM و فناوری اینترنت اشیا برای ساخت فایل های مدل سه بعدی، فایل های کمیت مهندسی و برنامه های زمان بندی ساخت و ساز برای تعیین روش های فناوری BIM و اینترنت اشیا در مدیریت مواد پروژه های ساخت و ساز پیشنهاد شده است. روش مبتنی بر فناوری BIM و فناوری اینترنت اشیا با پلتفرم مدیریت یکپارچه مواد ۵ بعدی می تواند مدیریت روزانه مواد را به خوبی انجام دهد. بعد پنجم BIM یک مدل ۴ بعدی است که به اشیا و مجموعه ها بعد هزینه اضافه شده است. برای صنعت ساخت و ساز، مدیریت هزینه همیشه یک عامل مهم مرتبط با منافع مستقیم شرکتهای طراحی است. هزینه مصالح ساختمانی حدود ۷۰ درصد از کل هزینه پروژه را تشکیل می دهد. امروزه صنعت ساخت و ساز به مراحلی رسیده که امکان استفاده بی وقفه از اطلاعات در هر زمان میسر شده است دستگاه ها و سنسور های اینترنت اشیا پیوسته در حال جمع آوری داده های محل کار به شکل هر چه کارآمدتر-مقرون به صرفه تر و موثرتر از آنچه قبلا تصور می شد هستند. در صنعت ساخت و ساز و در فضای کارگاه های عمرانی کنترل و مدیریت این فضا همیشه به عنوان یک چالش شناخته شده است. تسلط بر این فضا نیازمند آگاهی از بخش های مختلف کارگاه و جزئیات و اطلاعات آن می باشد. این اطلاعات تا حد ممکن با ید براساس واقعیت های پروژه و در زمان وقوع هر فعالیت در طول اجرای پروژه باشد. یکی از راه های اطلاع یافتن از جزئیات کارگاه استفاده از سیستم شناسایی از طریق امواج RFID می باشد. فرکانس تگ معمولا ۲.۴ تا ۵.۸ گیگاهرتز است و محدوده خواندن آن می تواند به بیش از ۱۰۰ متر برسد این امر اهمیت مدیریت مصالح ساختمانی را در پروژه های ساختمانی نشان می دهد. با در نظر گرفتن فناوری BIM و فناوری اینترنت اشیا به عنوان نقطه شروع، این مقاله عمیقا مزایای فناوری BIM و فناوری اینترنت اشیا را تجزیه و تحلیل می کند. نتیجه حاصل دست اندرکاران را از اولین مراحل ایده پردازی در طراحی تا مراحل ساخت و بهره برداری در تمام طول پروژه اری می کند.کلیدواژه ها
مصالح ساختمانی, فرکانس برچسب, بعد پنجم RFID, اینترنت اشیا, BIMمقالات مرتبط جدید
- بهبود مدیریت بحران در ایران: تحلیل اجرای توصیه های ارزیابی و چالش های موجود
- ارزیابی حسابرسان خارجی از عملکرد حسابرسی داخلی در شرکت های پارک علم و فناوری فارس
- فلسفه اخلاقی و باورهای اخلاقی حسابرسان
- نقش هوش مصنوعی در آینده حسابداری: فرصتها و چالشها
- تاثیر یادگیری سازمانی بر آموزش و بهسازی منابع انسانی با نقش تعدیلگر هوش سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.