ارزیابی تاثیر طراحی بر فرسودگی شغلی پرستاران با تمرکز بر عوامل محیطی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، هنر، طراحی صنعتی، ساخت و فناوری حکمت بنیان
  • کد COI اختصاصی: ICAHU01_1441
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 70
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه علیپور

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه طراحی صنعتی، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران

امید مزینی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه طراحی صنعتی، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران

سیدهاشم مسدد

استادیار، گروه طراحی صنعتی، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران

ناصر کلینی ممقانی

دانشیار، گروه طراحی صنعتی، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران

چکیده

فرسودگی شغلی یک سندرم روانشناختی است که در اثر انباشت استرس ناشی از کار ایجاد می شود و با عدم تحمل یا همان پرخاشگری، سطوح بالای خستگی عاطفی و ادراک کم کاری فرد مشخص می شود. یک گام مهم در کاهش فرسودگی شغلی، شناسایی پدیده هایی است که قابل مداخله هستند. زمانی که عوامل محیطی مانند هوا، گرما، نور، رطوبت و صدا در سطوح غیر عادی باشند، ممکن است تاثیرات منفی بر افراد حاضر در محیط کار داشته باشند. هدف از این پژوهش که به روش توصیفی انجام شده است، تعیین تاثیر طراحی مرتبط با عوامل محیطی در فرسودگی شغلی پرستاران بوده است. فرسودگی شغلی پرستار تهدیدی برای ارائه مراقبت های بهداشتی ایمن و کارآمد است. این موضوع از اهمیت بالایی در سراسر جهان برخوردار است به طوری که گزارش شده است، فرسودگی شغلی می تواند ۳۰ تا ۵۰ درصد پزشکان و دستیاران آنها و همچنین ۱۰ الی ۷۰ درصد پرستاران را درگیر کند. در این پژوهش با ارزیابی و بررسی دقیق تر عوامل محیطی همانند نور و صدا، ارتباط میان فرسودگی شغلی و طراحی مرتبط با عوامل محیطی مورد بحث قرار گرفته و به دنبال آن راهکارهایی جهت بهبود محیط های استراحت کادر درمان ارائه شده است. ادغام این محیط با طبیعت، استفاده از فضای سبز و گیاهان، نور طبیعی و عایق بندی مناسب صوتی می تواند محیطی آرام برای کادر درمان فراهم نماید و به بازیابی آنها و همچنین پیشگیری از ابتلا به فرسودگی شغلی کمک کند.

کلیدواژه ها

فرسودگی شغلی, پرستار, طراحی, عومل محیطی, اتاق استراحت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.