طراحی مبلمان شهری برای معلولین با ناتوانی جسمی و حرکتی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، هنر، طراحی صنعتی، ساخت و فناوری حکمت بنیان
- کد COI اختصاصی: ICAHU01_1439
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 118
نویسندگان
کارشناسی ارشد طراحی صنعتی
دانشیار، هیات علمی دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران
چکیده
معلولیت عبارت است از مجموعه ای از عوامل جسمی، ذهنی و اجتماعی و یا ترکیبی از آن ها که به نحوی در زندگی شخص اثر نامناسب بر جای گذارده است و مانع ادامه زندگی وی به صورت طبیعی گردیده است. چنین فردی اغلب به دلیل نبود (یا کمبود) امکان زندگی مستقل از نظر شخصی و اجتماعی نیازمند توان بخشی می باشد. در فرهنگ ایرانی به ویژه به شستشو با آب پس از عمل دفع فرد کم توان تا جایی که امکان پذیر است باید به محیط توالت برای عمل دفع در خانه، اداره یا مراکز درمانی منتقل شود. همچنین در فرهنگ ایرانی استفاده بلندمدت از محصولات رواج دارد که این مورد باید در استحکام و ماندگاری محصول و انتخاب مواد تشکیل دهنده آن مورد توجه قرار گیرد. در طراحی فرم ظاهری و انتخاب رنگ از نظر روانشناسی و به ویژگی های روحی-روانی، گوشه گیری، افسردگی و مواردی از این دست بایستی لحاظ گردد. افراد معلول جسمی-حرکتی به منظور ارتقاء سطح روابط اجتماعی، به گفت وگو با افراد دیگر و همسن و سال خود احتیاج بیشتری دارند تا از لحاظ روحی افرادی شادتر باشند. و به همین منظور برای رفع مشکل تنهایی افراد، به بررسی و طراحی مبلمان های شهری متناسب با افراد با معلولیت جسمی و حرکتی می پردازیم. و برای بهتر طراحی کردن محصولات متناسب با معلولین، با استفاده از روش پژوهش میدانی و مهندسی کانسی و به دست اوردن داده های مربوط به نوع زندگی افراد دارای معلولیت، نوع برخورد افراد با مبلمان شهر را از نظر ظاهری و فرمی مورد بررسی قرار داده ایم.کلیدواژه ها
معلولیت, ناتوان جسمی-حرکتی, توان بخشی اجتماعی, مبلمان شهریمقالات مرتبط جدید
- بهبود مدیریت بحران در ایران: تحلیل اجرای توصیه های ارزیابی و چالش های موجود
- ارزیابی حسابرسان خارجی از عملکرد حسابرسی داخلی در شرکت های پارک علم و فناوری فارس
- فلسفه اخلاقی و باورهای اخلاقی حسابرسان
- نقش هوش مصنوعی در آینده حسابداری: فرصتها و چالشها
- تاثیر یادگیری سازمانی بر آموزش و بهسازی منابع انسانی با نقش تعدیلگر هوش سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.