گونه شناسی لباس شاهان قاجار براساس کاشیهای ستاره هشت پر در سرسرای اصلی کاخ موزه گلستان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، هنر، طراحی صنعتی، ساخت و فناوری حکمت بنیان
- کد COI اختصاصی: ICAHU01_1265
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 78
نویسندگان
ارشناسی ارشد طراحی پارچه و لباس،دانشگاه علم و فرهنگ
استادیار گروه طراحی پارچه و لباس،دانشگاه علم و فرهنگ
چکیده
روایات تاریخی به صورت مکتوب یا ثبت بر آثار تا حدودی ما را از چگونگی پوشش در هر دورهای آگاه می سازد. یکی از این موارد، کاشیهای ستاره هشتپر دوره قاجار در سرسرای تاالر اصلی کاخ موزه گلستان است که چشم اندازه منحصر بفرد از سلیقه و جریانهای نقاشی نیمه دوم عصر قاجار، از دوران حکومت فتحعلی شاه تا ناصرالدین شاه را به نمایش گذاشته است. پوشش پادشاهان قاجار موجود در کاشی های ستارههشتپر به عوامل مختلف فرهنگی، اجتماعی و هنری این دوره اشاره دارد. دو پدیده چاپ و عکس به عنوان عوامل موثر در تصویرگری در کاشیها در شکل گیری آنها نقش تعیین کنندهای دارند. در این مقاله گردآوری مطالب به روش اسنادی و کتابخانهای صورت گرفته است. دستهبندی پوشش نقوش انسانی در این کاشی ها در چهار گروه پوششسر، تن پوش، پاپوش و ملحقات نقاشی قابل بررسی است که به گونهشناسی لباس و طرح پارچه پرداخته شده است. یافته های پژوهش نشان داد که تحولات پوششی و نوع پارچه و حتی استفاده از جواهرات و ملحقات لباس پس از سفر ناصرالدین شاه به اروپا تغییرات چشمگیری یافت که نقاش برای نشان دادن چنین مفهمومی از بوم کاشی استفاده کرده است.کلیدواژه ها
کاخ گلستان, تاالر سالم, کاشی ستاره هشتپر, تزئینات البسه پادشاهان قاجار, گونه شناسیمقالات مرتبط جدید
- بهبود مدیریت بحران در ایران: تحلیل اجرای توصیه های ارزیابی و چالش های موجود
- ارزیابی حسابرسان خارجی از عملکرد حسابرسی داخلی در شرکت های پارک علم و فناوری فارس
- فلسفه اخلاقی و باورهای اخلاقی حسابرسان
- نقش هوش مصنوعی در آینده حسابداری: فرصتها و چالشها
- تاثیر یادگیری سازمانی بر آموزش و بهسازی منابع انسانی با نقش تعدیلگر هوش سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.