طرح ساماندهی محور تاریخی-فرهنگی در دل بافت قدیمی شهر ارومیه
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، هنر، طراحی صنعتی، ساخت و فناوری حکمت بنیان
- کد COI اختصاصی: ICAHU01_1139
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 87
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران
استاد دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران
استاد دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران
چکیده
بافتهای تاریخی به عنوان پدیده های پویا، زنده و ارگانیک عمل نموده و به عنوان مجموعه ای زنده در تمامی شهرها مطرح می شوند. محور تاریخی - فرهنگی محوری است که با داشتن پیشینه ی تاریخی و اهمیت فراوان برای بافت شهر، در دوران متمادی تاریخ یک شهر، مورد توجه بوده است. از طرفی نقش آن به عنوان مفصل ارتباطی بین عناصر شاخص بافت تاریخی شهری محلات قدیمی و حلقه ی ارتباط بازار با این عناصر به شمار آمده است. امروزه این محورها در بطن بافت تاریخی شهرها واقع شده اند. نیازهای مردم و جامعه ی معاصر امروز تفاوت بسیاری با گذشته داشته و این تغییر در نیازها، باعث تغییر در فعالیتها و در نهایت تغییر در فرم شهرها شده است. یکی از مسیرهای منشعب از بازار تاریخی ارومیه، گذر اقبال الهوری تا میدان گندم است که جزء محور تاریخی - فرهنگی در دل بافت قدیم شهر ارومیه واقع شده است، این محور دارای ظرفیت و پتانسیل بسیاری می باشد، اما بدلیل مدیریت غلط، این محور ارزشمند تاریخی، به صورت خاموش به حیات خویش ادامه می دهد و عمال به فراموشی سپرده شده است. این میراث گرانبها را می توان با تغییراتی در فرم و تزریق فعالیتهای جدید و متناسب با نیازهای امروزه ی مردم دوباره به سیستم فعال و پویای شهر بازگرداند. در انجام این تحقیق با توجه به تجربه زیسته محقق و مطالعات پژوهش های منتشره، اسناد فرادستی مورد ارزیابی قرار گرفته است. در ادامه، با انجام بازدید میدانی و مصاحبه همدالنه از کسبه بازار و ساکنین در بافت قدیم، نتایج آن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است که به صورت جدول اهداف، سیاستها و اقدامات، جهت ساماندهی محور تاریخی - فرهنگی در بافت قدیم ارومیه ارائه گردیده است. راهکارهای ارائه شده در صورتی که با مدیریت صحیح و اصولی ادغام گردد، می تواند موجب پویایی و سرزندگی بازار تاریخی و بافت تاریخی شهر ارومیه شده و در نهایت توسعه صنعت گردشگری و حفظ تداوم زندگی اجتماعی در این بافت ارزشمند را به ارمغان آورد.کلیدواژه ها
بافت قدیمی, محور تاریخی-فرهنگی, توسعه گردشگری, بازار تاریخی ارومیهمقالات مرتبط جدید
- بهبود مدیریت بحران در ایران: تحلیل اجرای توصیه های ارزیابی و چالش های موجود
- ارزیابی حسابرسان خارجی از عملکرد حسابرسی داخلی در شرکت های پارک علم و فناوری فارس
- فلسفه اخلاقی و باورهای اخلاقی حسابرسان
- نقش هوش مصنوعی در آینده حسابداری: فرصتها و چالشها
- تاثیر یادگیری سازمانی بر آموزش و بهسازی منابع انسانی با نقش تعدیلگر هوش سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.