معماری بهعنوان محرک خوب زیستی ؛ بررسی دستورالعمل ول و نقش آن در ارتقای کیفیت زندگی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، هنر، طراحی صنعتی، ساخت و فناوری حکمت بنیان
- کد COI اختصاصی: ICAHU01_0731
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 90
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری و دانشگاه ایوانکی، ایران
دکتری معماری و دانشگاه شهید بهشتی، ایران
چکیده
معماری نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی انسانها ایفا می کند و می تواند به عنوان ابزاری برای ارتقای سلامت جسمانی و روانی مورد استفاده قرار گیرد. در این راستا، دستورالعمل ول به عنوان یکی از جامع ترین استانداردها با تمرکز بر جنبه های سلامت محور توسعه یافته است. این مقاله با هدف بررسی نقش معماری به عنوان محرکی برای خوب زیستی، به تحلیل استاندارد ول، ابعاد کلیدی آن و تاثیرات آن بر کیفیت زندگی پرداخته است. ابتدا تاریخچه و ساختار دستورالعمل ول مورد بررسی قرار گرفته و ارتباط آن با سایر استانداردهای معماری مانند لید تحلیل شده است. سپس، نقش طراحی معماری در بهبود سلامت جسمانی (نور، تهویه، و ارگونومی) و سلامت روانی (رنگ، صوت، و چشم انداز) مورد ارزیابی قرار گرفته و نمونه هایی از پروژه های موفق در این زمینه معرفی شده اند. همچنین، چالش ها و محدودیت های اجرایی، مالی و فرهنگی استفاده از این دستورالعمل، بررسی شده است. یافته ها نشان می دهد که دستورالعمل ول با رویکرد چندبعدی خود می تواند به بهبود کیفیت زندگی و افزایش بهره وری در محیط های کاری و زندگی کمک کند. در پایان، اهمیت استفاده از این استاندارد در آینده معماری و پیشنهادهایی برای تحقیقات بیشتر، شامل بومی سازی، ارزیابی اثرات بلندمدت، و آموزش معماران، ارائه شده است. تمام رویه این پژوهش بر پایه پژوهش های مروری روایتی شکل گرفته است.کلیدواژه ها
کیفیت زندگی, خوب زیستی, استاندارد ول, سلامت جسمانی, سلامت روانیمقالات مرتبط جدید
- بهبود مدیریت بحران در ایران: تحلیل اجرای توصیه های ارزیابی و چالش های موجود
- ارزیابی حسابرسان خارجی از عملکرد حسابرسی داخلی در شرکت های پارک علم و فناوری فارس
- فلسفه اخلاقی و باورهای اخلاقی حسابرسان
- نقش هوش مصنوعی در آینده حسابداری: فرصتها و چالشها
- تاثیر یادگیری سازمانی بر آموزش و بهسازی منابع انسانی با نقش تعدیلگر هوش سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.