بررسی چگونگی تاثیرگذاری مفاهیم اکولوژیکی در شکل گیری معماریبومی مازندران
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، هنر، طراحی صنعتی، ساخت و فناوری حکمت بنیان
- کد COI اختصاصی: ICAHU01_0651
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 77
نویسندگان
مدرس گروه معماری و شهرسازی موسسه غیرانتفاعی کمال الملک
دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه کمال الملک نوشهر
مدرس گروه معماری و شهرسازی موسسه غیرانتفاعی کمال الملک
چکیده
اکولوژی به صورت عام به رابطه بین انسان و محیط می پردازد بنابراین شناخت مفاهیم و اصول آن ما را در بهبود بخشیدن به این رابطه کمک شایان می نماید. معماری مبتنی بر مفاهیم اکولوژیکی با شناخت از چگونگی رابطه صحیح بین انسان و محیط شکل می گیرد و بدین صورت سبب ایجاد فضاهای معماری هماهنگ با طبیعت می گردد. هدف از این پژوهش شناخت مفهوم اکولوژی و بررسی چگونگی تاثیرگذاری آن در شکل گیری معماری بومی مازندران است. روش پژوهش توصیفی-تحلیلی می باشد و اطلاعات مورد نیاز از طریق مطالعات کتابخانه ای جمع آوری شده است. برای شناخت بهتر موضوع ابتدا تعاریفی از مفهوم اکولوژی و سپس طراحی و معماری اکولوژیکی و اهداف آنها مطرح شده و در ادامه اشاراتی به معماری بومی، سنتی و همساز با اقلیم و بیان رابطه آنها با معماری اکولوژیکی گردیده و سپس نمونه هایی از معماری سکونتگاه های ایران و تاثیرگذاری مفهوم اکولوژی در روند شکل گیری این سکونتگاه ها مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته اند. نتایج پژوهش نشان می دهد که معماری بومی مازندران از گذشته به صورت ناخودآگاه مبتنی بر مفاهیم اکولوژیک شکل گرفته است و برقراری رابطه صحیح بین انسان و محیط از ویژگی های بارز معماری سکونتگاه ها در این منطقه نیز می باشد.کلیدواژه ها
اکولوژیکی, معماری بومی, اقلیم, سکونتگاهمقالات مرتبط جدید
- بهبود مدیریت بحران در ایران: تحلیل اجرای توصیه های ارزیابی و چالش های موجود
- ارزیابی حسابرسان خارجی از عملکرد حسابرسی داخلی در شرکت های پارک علم و فناوری فارس
- فلسفه اخلاقی و باورهای اخلاقی حسابرسان
- نقش هوش مصنوعی در آینده حسابداری: فرصتها و چالشها
- تاثیر یادگیری سازمانی بر آموزش و بهسازی منابع انسانی با نقش تعدیلگر هوش سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.