تحلیلی برطراح ی مدرسه با رویکرد معماری بوم ی به منظور ایجاد حس تعلق
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، هنر، طراحی صنعتی، ساخت و فناوری حکمت بنیان
- کد COI اختصاصی: ICAHU01_0231
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 66
نویسندگان
استادیار گروه معماری، دانشکدگان هنرهای زیبا، دانشگاه تهران، ایران.
دانشجوی کارشناسی ارشد، معماری دانشکدگان هنرهای زیبا، پردیس البرز، دانشگاه تهران، ایران.
چکیده
تحقیقات پیشین نشان دادهاند که مدارس طراحی شده بر اساس اصول معماری بومی، در ایجاد حس تعلق در میان دانش آموزان موفق تر عمل می کنند. معماری و برنامه آموزشی مدارس به شدت با یکدیگر در ارتباط هستند و بر هم تاثیر می گذارند. بنابراین، طراحی مناسب مدارس در تقویت حس تعلق نقش اساسی دارد. به این ترتیب طراحی مدارس با رویکرد معماری بومی برای ایجاد حس تعلق در میان دانش آموزان امری ضروری است. در پژوهش حاضر از روش تحقیق مرور مطالعات استفاده شده است. به همین منظور نمونه های موردی استفاده شده در این پژوهش عبارت است از مدرسه نور مبین سمنان، دبستان زنده یاد شهاب الدین و هاشم خسروانی، مدرسه اندیشه هوشمند کاشان، هنرستان هنرهای زیبای پسران اصفهان. پس از تجزیه و تحلیل موارد مذکور نتایج نشان می دهد استفاده از عناصر معماری بومی در طراحی و ساخت مدرسه، با توجه به نیازها و خصوصیات فرهنگی و اقلیمی منطقه، می تواند به شکل گیری حس تعلق و ارتباط عمیقتر دانش آموزان با محیط آموزشی کمک کند. این ارتباط نه تنها به بهبود تجربه آموزشی دانش آموزان منجر می شود، بلکه رشد شخصی و اجتماعی آنها را نیز تسهیل می کند. توجه به این عناصر در طراحی مدارس، می تواند به خلق محیط های آموزشی موفق و پویا منجر شود که در آن دانش آموزان احساس تعلق، امنیت و انگیزه بیشتری برای یادگیری دارند.کلیدواژه ها
معماری بومی, حس تعلق, طراحی مدرسه, هویت فرهنگیمقالات مرتبط جدید
- بهبود مدیریت بحران در ایران: تحلیل اجرای توصیه های ارزیابی و چالش های موجود
- ارزیابی حسابرسان خارجی از عملکرد حسابرسی داخلی در شرکت های پارک علم و فناوری فارس
- فلسفه اخلاقی و باورهای اخلاقی حسابرسان
- نقش هوش مصنوعی در آینده حسابداری: فرصتها و چالشها
- تاثیر یادگیری سازمانی بر آموزش و بهسازی منابع انسانی با نقش تعدیلگر هوش سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.