بررسی نقش دیوارنگاره ها و نقاشی های دیواری در شهرهای معاصر ایران
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، هنر، طراحی صنعتی، ساخت و فناوری حکمت بنیان
- کد COI اختصاصی: ICAHU01_0077
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 13
نویسندگان
استادیار گروه معماری، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی، کرمانشاه، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی، کرمانشاه، ایران
چکیده
نقاشی های دیواری شهرهای ایران با توجه به ویژگی های نقاشی دیواری، روابط زیباشناختی و کارکرد در ارتباط با محیط و اهداف اجتماعی، تاریخی و ... از دیدگاه نقاشی دیواری طراحی فضاهای شهری بعنوان اولین راستین هنری انسان در سپیده دم تاریخ همچنان تداوم و تاثیر خود را در بطن زندگی جوامع بشری حفظ کرده است. نقاشی دیواری بعنوان راهی در طراحی فضاهای شهری بعنوان مکانی وسع و متنوعی از کار زندگی و همآموخت شهروندان را در دیوار موردتوجه بوده است و در این رابطه دیوارنگاری بعنوان هنری شهری و مردمی جلوه گر شده که تاثیر محیطی حتی طراحی بر مخاطب خود می گذارد. هنرهای شهری دارای ابعاد گسترده ای است و شاخه های متنوعی (ازجمله مجسمه سازی و دیوارنگاری و طراحی محیطی حتی طبیعت و فضاهای خارج از شهر و دیوارنگاری ها می گنجد. برای بهبود کیفیت بصری و ادراک حسی آن ها در فضاهای شهری، یکی از بارزترین جلوه های بصری، نقاشی های دیوار و دیوارنگاری ها است که به صورت تحلیلی - توصیفی با استفاده از منابع کتابخانه ای و اسنادی به بررسی نقش دیوارهای دیواری در فضای شهری و به کارگیری گرافیک محیطی در ساختار شهر پرداخته می شود. هدف از این پژوهش کمک به ارتقای کیفی فضاهای شهری، مطالعه و شناخت نقاش های دیواری و تاثیر آن ها در خوانش و تلطیف فضای شهری شهرهای ایران و تلاشی دیگر برای ایجاد جذابیت در ساختار شهری است.کلیدواژه ها
هویت, شهرهای معاصر, نقاشی دیواری, معماریمقالات مرتبط جدید
- بهبود مدیریت بحران در ایران: تحلیل اجرای توصیه های ارزیابی و چالش های موجود
- ارزیابی حسابرسان خارجی از عملکرد حسابرسی داخلی در شرکت های پارک علم و فناوری فارس
- فلسفه اخلاقی و باورهای اخلاقی حسابرسان
- نقش هوش مصنوعی در آینده حسابداری: فرصتها و چالشها
- تاثیر یادگیری سازمانی بر آموزش و بهسازی منابع انسانی با نقش تعدیلگر هوش سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.