بررسی مولفه های بهینه سازی مصرف انرژی در مراکز آموزشی(محدوده مورد مطالعه: شهرستان میناب)
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، هنر، طراحی صنعتی، ساخت و فناوری حکمت بنیان
- کد COI اختصاصی: ICAHU01_0011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 49
نویسندگان
دکتری تخصصی معماری، استادیار گر وه هنر و معماری دانشگاه پیام نور، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه پیام نور مرکز بندرعباس
چکیده
امروزه تبعات ناگوار افزایش بیرویه مصرف انرژی، بهره گیری از راه کارهای اقلیمی را بر همگان آشکار کرده است. از این رو پژوهشگران در علوم مختلف و از ابعاد گوناگون در حال بررسی چگونگی این امر هستند. تا ضمن کاهش مصرف انرژی آسایش ساکنین بناها نیز تامین گردد. اهمیت مصرف انرژی در ساختمان های آموزشی به دلیل تعدد فضاها، ابعاد بزرگتر فضاها و تعداد بیشتر کاربران آن مضاعف است. لذا در پژوهش حاضر که با هدف شناسایی راه کارهای بهینه سازی مصرف انرژی در محیطهای آموزشی شهرستان میناب انجام شده است، شرایط آسایشی به کمک راه کارهای اقلیمی بررسی شده است. در این پژوهش کاربردی و توصیفی- تحلیلی در گام نخست از مطالعات کتابخانه ای و اسنادی بهره برده شده است و در گام دوم داده های هواشناسی (فاکتورهای محیطی آسایش) شهرستان میناب در بازه زمانی ۲۰۱۸-۲۰۰۴ به کمک نرم افزار Climate Consultant نسخه۶ بر اساس استاندارد ASHRAE Handbook of Fundamentals Comfort Model Up through ۲۰۰۵ و متناسب با کاربری غیرمسکونی مورد تحلیل قرار گرفته است. یافتهها حاکی از آن است که جهت تامین آسایش ساکنین ناگزیر به بهرهگیری از تجهیزات سرمایشی و تهویه در این اقلیم هستیم اما عواملی مانند جهت گیری ساختمان، درسایه قراردادن بازشوها و جداره ها و ایجاد تهویه نقش اساسی در کاهش مصرف انرژی در ساختمان های آموزشی شهرستان میناب دارند.کلیدواژه ها
معماری, فضای آموزشی, مصرف انژی, آسایشمقالات مرتبط جدید
- بهبود مدیریت بحران در ایران: تحلیل اجرای توصیه های ارزیابی و چالش های موجود
- ارزیابی حسابرسان خارجی از عملکرد حسابرسی داخلی در شرکت های پارک علم و فناوری فارس
- فلسفه اخلاقی و باورهای اخلاقی حسابرسان
- نقش هوش مصنوعی در آینده حسابداری: فرصتها و چالشها
- تاثیر یادگیری سازمانی بر آموزش و بهسازی منابع انسانی با نقش تعدیلگر هوش سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.