بررسی اثرات تداوم پدیده خشکسالی و تغییراقلیم در رژیم غذایی حیات وحش (جوندگان) ونابودی پوشش گیاهی جنگلی (مطالعه موردی اسفندقه)
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 852
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
DESERTWETLAND03_358
تاریخ نمایه سازی: 28 آذر 1392
چکیده مقاله:
افزایش گازکربنیک باعث افزایش درجه حرارت و رطوبت مطلق در لایه های هوای نزدیک سطح زمین می گرددMitchel) در سال 1989 ). مطالعات صورت گرفته در بررسی اثرات خشکسالی برمی گردد به مباحث آب و باد وذوب شدن یخ ها که نقش بسزایی درشکل گیری آن دارند و پیامدهای ناشی از خشکسالی در تخریب منابع طبیعی بیشتر از بعد هیدرولوژیکی و اقتصادی ،اجتماعی موردبررسی قرار گرفته اند.لیکن در تحقیق حاضر اثرات تداوم پدیده خشک سالی و تغییراقلیم در رژیم غذایی حیات وحش(جوندگان) ونابودی پوشش گیاهی جنگلی در منطقه اسفندقه جیرفت بررسی شده است. منطقه مورد مطالعه در فاصله 75 کیلومتری شهرستانجیرفت واقع در طول جغرافیایی 57ْ ،15َ و عرض جغرافیایی 28ْ ، 41َ می باشد در این تحقیق با استفاده از روش سیستماتیک تصادفیدرابعاد 300 هکتار در دو منطقه با شرایط اکولوژیکی مشابه اندازه گیری شد. جهت نمونه برداری در دو پارسل هر کدام به مساحتحدود 300 هکتار انتخاب گردیده و درهر یک از این پارسل ها 40 اصله درخت بنه بصورت تصادفی انتخاب شد جمعاً 80 اصله درختبنه انتخاب وخسارت وارده توسط آفت تشی و بیماری لورانتوس مورد ارزیابی قرار گرفت. شیوع آفت تشی و بیماری لورانتوس در گونه های پسته وحشی(از خانوادهAnacardiaceae با نام علمیPistacia atlanticaبا دو زیر گونهmutica و kurdica منطقه اسفندقه باعث بروز نگرانی هایی در نگهداری این درختان شده است.نتایج حاصله بیانگرآنست که بروز خشکسالی باعث شیوع آفت تشی گردیده ونابودی پوشش گیاهی جنگلی ایجاد نماید و تجدید حیات و زادآوری نهالهای نورسته را به خطر انداخته و سبب کاهشپوشش جنگلی شده است.ارزیابی داده ها حکایت از آن دارد که 24.5 درصد درختان بنه بر اثر گرفته شدن کامل پوست تنه آنها و قطع مسیر آوندهای آبکش در تمامی محیط تنه درخت کاملاخًشک شده اند. 75.5 درصد درختان از سه نقطه جداگانه بصورت منقطع تنه آنها توسط تشی گرفته شده بود. 36.5 درصد بنه ها میزبان بیماری لورانتوس و 41 درصد گونه ها در حال حاضردر مراحل ابتدایی استقرار بیماری هستند و 22.5 درصد آثار بیماری مشاهده نشد.حداکثرارتفاعی از تنه درختان بنه مورد تهاجم تشی قرار گرفته بوده 65- 85 سانتی متراز سطح زمین می باشد
نویسندگان
نعمت اله مددی زاده
کارشناس ارشد مرتعداری، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز
نجمه فاریابی
کارشناس ارشد مرتعداری، دانش آموخته دانشگاه گرگان
حمزه احمدی
کارشناس ارشد بیابان، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب استان کرمان،
اکبر نجاری
کارشناس ارشد منابع طبیعی، معاون منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :