تاثیر تغییرات جمعیتی بر برنامه ریزی شهری و توسعه اقتصادی: یک تحلیل جامعه شناختی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی مطالعات مدیریت و اقتصاد در علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: SPCONF09_167
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 19
نویسندگان
دانشجوی دکترای جامعه شناسی، گروه علوم اجتماعی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه کاشان، ایران
چکیده
این مقاله به بررسی تاثیر تغییرات جمعیتی بر برنامه ریزی شهری و توسعه اقتصادی با رویکردی جامعه شناختی می پردازد. در سال های اخیر ایران با تغییرات جمعیتی عمده ای مواجه بوده است که شامل افزایش مهاجرت به شهرها، تغییر جمعیت و تغییرات در ترکیب فرهنگی و اجتماعی است. این تغییرات نه تنها به چالش هایی در حوزه های مسکن، اشتغال و خدمات اجتماعی شهرها منجر شده، بلکه فرصت هایی برای توسعه پایدار و متوازن نیز فراهم کرده است. مقاله حاضر با بهره گیری از نظریه های انتقال جمعیتی، مهاجرت نئوکلاسیک، سیستم های شهری و جمعیت، به تحلیل چگونگی تاثیر این تغییرات بر ساختارهای شهری و اقتصادی می پردازد. ابتدا به بررسی روندهای جمعیتی و اجتماعی، نقش مهاجرت و تغییرات جمعیتی در مصرف، نیازهای مسکن، و زیرساخت های شهری پرداخته می شود. سپس با استفاده از داده های جمعیتی، توزیع درآمد، کار و نابرابری های اجتماعی مورد تحلیل قرار می گیرد. در نهایت، مقاله راهکارهایی برای سیاست گذاران شهری و اقتصادی می تواند توسعه ای پایدار ارائه دهد. نتایج این تحلیل نشان می دهد که تغییرات جمعیتی می تواند به عنوان فرصتی برای بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی مورد استفاده قرار گیرد، مشروط بر آنکه برنامه ریزی شهری به گونه ای انجام شود که به نیازهای متنوع جمعیتی پاسخ دهد و از چالش های بالقوه جلوگیری کند. این پژوهش با تاکید بر اهمیت اتخاذ رویکردهای جامع و چندوجهی به برنامه ریزی شهری، به سیاست گذاران توصیه می کند که در برنامه های خود به تغییرات جمعیتی به عنوان یک عامل کلیدی توجه کنند.کلیدواژه ها
تغییرات جمعیتی, برنامه ریزی شهری, توسعه اقتصادی, مهاجرت, پیری جمعیتمقالات مرتبط جدید
- بررسی و تبیینکانون های تقابل آمریکا و چین با تاکید بر فناوری
- پیش بینی روند شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از روش های رگرسیونی
- بررسی ارتباط بین بازاریابی از طریق رسانههای اجتماعی و سوددهی شرکتها در منطقه آزاد صنعتی و تجاری ارس
- نقش رهبری تحول آفرین در عملکرد شغلی معاونین مدارس شهرستان ساوه
- تاثیر فناوری اطلاعات بر یادگیری سازمانی با نقش میانجی مدیریت دانش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.